Youtube link vagy Facebook videó?

Közzétéve: 2013. február 21.

A cégek előszeretettel használnak videókat a bejegyzéseik között, mert a felhasználók szívesen kattintanak rájuk, és a videók könnyen vírusos terjedésnek indulhatnak. Cikkünkben megvizsgáljuk, melyik a hatékonyabb: ha Youtube videót osztunk meg, vagy  ha közvetlenül a Facebookra töltjük fel az anyagot?

A videókat kétféleképpen lehet a Facebook felületén megjeleníteni. Feltehetjük a YouTube linket, de a videót feltölthetjük a Facebookra és így is megoszthatjuk. A socialbakers.com tanulmánya 3684 YouTube linket és 458 Facebook videót vizsgált a január 22-27 közötti időszakból.

A videókat inkább lájkolják, mint megosztják

Bár a YouTube linkeket 8-szor olyan gyakran osztják meg, mint a Facebook videókat, érdekes, hogy, a begyűjtött akciók (lájkok, megosztások kommentek) szinte ugyanazon a szinten vannak. Az alábbi ábrán azt is látjuk, hogy a videók sokkal több lájkot gyűjtenek be, mint megosztást és kommentet, és a Facebook videók dupla annyi kommentet hoztak, mint a YouTube linkek.

És mi van a felhasználói  lelkesedéssel?

Nagyon érdekes, hogy a Facebook videók 40%-kal nagyobb lelkesedést (Engagement rate) értek el (0,25%), mint a YouTube videók (0,151%) a vizsgált periódusban.

A YouTube linkek előnyei

  • A YouTube a legnépszerűbb videómegosztó rendszer, melyben fejlett analitikát találunk. Ez sokkal több adatot nyújt nekünk a felhasználókról, mint a Facebook Insights.
  • A YouTube linkeket bárhol megoszthatjuk, míg a Facebook linkeket csak a legnagyobb közösségi oldalon belül.

A Facebook videó előnyei

  • A Facebook követőket megjelölhetjük a videón
  • A Facebook videó felhívja a nézőt, hogy lájkolja az oldalt.

Te melyik opciót használod, és miért? Írd meg nekünk a bejegyzések között!