Így változtasd meg a Facebook oldalad nevét!

Közzétéve: 2015. július 01.

Nagyon sok oldal üzemeltető kerül olyan helyzetbe munkája során, amikor rájön, hogy az általa választott Facebook oldal nevet meg kellene változtatni, vagy csak ki kellene egészíteni, javítani. Sokan nem tudják viszont, hogy erre milyen lehetőségük adódik, ezen próbál segíteni rövid kis cikkünk.

Van egy nagyon könnyű és egyszerű módszer abban az esetben, ha még friss az oldalunk és nem értük el a 200 követőt. Egyszerűen menjünk az oldal Névjegy/About fülére és ott módosítsuk a nevét:

Mit tegyünk azonban, akkor, amikor már elértük a 200 Like-ot oldalunkon? Kevesen tudják, de erre is ad megoldást a Facebook, bár itt már kicsit körülményesebben: kérvényeznünk kell egy űrlapon keresztül a módosítást. Az űrlap csak azok számára elérhető, akik rendelkeznek hirdetési fiókkal, ezen a linken keresztül érhető el: https://www.facebook.com/business/contact-us/

Ezen a felületen keresztül számos kéréssel, kérdéssel kereshetjük meg a Facebook ügyfélszolgálatát:

A listából a My Page pontot kiválasztva újabb választási lehetőségeket kapunk:

Az oldalak összevonását, egyedi url hozzárendelését (amennyiben nem tudjuk a facebook.com/username link alatt magunktól kiválasztani), oldal nevének megváltoztatását, oldal ellenőrzött státuszát (jelenleg Magyarországról még nem működik) kérhetjük, egyéb problémák jelzése mellett. Ebből a listából a Changing my Page’s name opciót választva eljutunk az űrlapra, ahol el kell fogadnunk a felhasználási feltételeket, majd ki kell választanunk, mely oldalt szeretnénk átneveztetni.

Ezt követően meg kell adnunk, hogy az oldalunk mit reprezentál (céget, közszereplőt, szervezetet, stb.), majd meg kell adnunk az új oldal nevet. Ezután meg kell indokolnunk egy legördülő listából választva, hogy miért is akarjuk a nevet megváltoztatni.Végül el kell fogadnunk, hogy ha az oldal neve jelentősen különbözik az aktuális névtől, akkor csak egy 7 napos várakozás után változik meg a neve, mely várakozási időről az oldal követői is értesítést kapnak.

Miután meggyőződtünk róla, hogy mindent jól töltöttünk ki, elküldhetjük a kérvényt és a Support Dashboardon (Támogatási irányítópulton) keresztül várhatjuk az ügyfélszolgálat visszajelzését. Bár nagy bátran 1 napos reakciót ígérnek az oldalukon, ne essünk kétségbe, ha 2-3 napig nem jön válasz.
Tudnunk kell azonban, hogy a névváltoztatás nem minden esetben engedélyezett: előfordulhatnak olyan esetek, amikor az ügyfélszolgálat visszadobja a kérelmünket valamilyen indokkal. Ilyenkor érdemes megpróbálni egy részletesebb indoklást visszaküldeni, tapasztaltunk már olyat, hogy a bővebb leírás után mégis véghezvitték a névváltoztatást.