Újdonságok a Facebook-on

Közzétéve: 2011. szeptember 22.

Szerdán reggel a legtöbb felhasználónál megjelentek a legújabb Facebook fejlesztések, melyek nem csak a designt hanem számos funkciót is érintenek. Lássuk pontosan melyek is ezek a változások.

A fejlesztéseket leginkább az indokolta – a Facebook szerint -, hogy szeretnék ha leginkább egy személyes újságként használnák az emberek a közösségi oldalt, kiemelve a fontos(nak gondolt) és elrejtve a kevésbé érdekesnek vélt történéseket.

A leglátványosabb változások mellett a kevésbé feltűnőeket néhány kép segítségével mutatjuk be Nektek.

1. Top stories

A Facebook kiemeli a számunkra fontosnak tűnő történéseket és ezeket az oldal tetején láthatjuk. Ezt természetesen bármikor  módosíthajuk, azaz Top Story-ként jelölhetünk meg egy-egy bejegyzést vagy akár el is rejthetjük.

A Top Stoy csak akkor jelenik meg ha egy ideje nem léptünk be a fiókunkba.

3. Recent Stories

Elsőre talán picit bonyolultnak tűnhet hogy milyen bejegyzés és mikor kerül ide. Ha például folyamatosan be vagy jelentkezve a Facebook fiókodba, nem lesz Top Stories, csak a Recent Stories alatt jelennek majd meg a történések. Itt tudod majd Top-nak jelölni vagy elrejteni a bejegyzéseket attól függően hogy mennyire tartod fontosnak. Így amikor később bejelentkezel és a Top Stories-t látod, már ezek is szerepelnek majd benne.

4. Earlier (Korábbi bejegyzések)

Mostantól szintén elkülönítve láthatjuk azokat a történéseket amik korábbiak.

5. Hide (Elrejtés)

El tudod rejteni azokat a bejegyzéseket, embereket és oldalakat amiket nem tartasz fontosnak. Ha véletlenül kattintottál erre, itt azonnal vissza is tudod majd állítani. A rajongói oldalak esetében az oldal követését is be tudod itt fejezni egyetlen kattintással (unlike page).

Ha később meggondolnád magad, akkor a profilkép alatt a News Feed menüpont bal oldalán megjelenő ceruzára kattints és vissza tudod állítani a hide-olt oldalakat, ismerősöket, illetve alkalmazásokat:

6. Ticker

Itt láthatod az éppen aktuális történéseket az ismerőseiddel és a követett oldalakkal kapcsolatban. Egy-egy esemény fölött tartva a kurzort máris látható válik az adott történés részletesen. Itt hozzászólhatunk vagy like-olhatunk is.

7. Fotók megjelenése

A fotók feltöltésekor kicsit esztétikusabb elrendezésben láthatunk három képet a felöltöttekből.

 

Bár mi is jelenleg az ismerkedés fázisában tartunk az új Facebook funkciókkal kapcsolatban, reméljük tudtunk segíteni kicsit és talán könnyebben átlátjátok az újításokat. Kíváncsiak vagyunk a tapasztalataitokra és az észrevételeitekre, mivel a Facebook ezeket a fejlesztéseket is fokozatosan teszi elérhetővé a felhasználóknak, így lehet hogy ti kicsit hamarabb találkoztok majd egy-egy újdonsággal mint mi. Bátran osszátok meg velünk ezeket a tapasztalatokat itt a blogban vagy akár a Facebook oldalunkon! 😉 És ne felejts el nyomni egy Like-ot, hogy mások is időben értesüljenek a változásokról!

Kíváncsi vagy a további újításokra? Kattints ide!