Mielőtt megosztod a blogbejegyzésed, fusd végig ezeket a pontokat!

Közzétéve: 2013. január 21.

Facebook oldalüzemeltetőként nagyon oda kell figyelned, hogy blogod, weboldalad cikkeinek kommunikációja tökéletes legyen. A b2c cikke alapján összeállítottunk egy gyors ellenőrző listát, amit érdemes végigfutnod, mielőtt megnyomod a „Megosztás” gombot!

1. Helyesírás ellenőrzés: még mi is olykor hibázunk, pedig a leggyorsabb módszer, hogy elveszítsd a rajongóid bizalmát, ha olyan szöveget adsz ki, ami elírásoktól hemzseg. Használj ellenőrzőprogramot a tesztelésre!

2. Webbarát tartalom: az internetes követőid másképp olvasnak. Nehezen követhető, ha hosszú bekezdéseket alkalmazol. Használj rövid mondatokat, törd meg a szöveget felsorolásokkal, és rakj bele linkeket, amik kiemelik a mondandódat.

3. Call to Action (Akcióra buzdítás): Megmondtad a követőidnek, mit akarsz tőlük? Már a szöveged elejétől sugallnod kell, hogy mit vársz el az olvasóidtól. Ha meghívod őket egy rendezvényre, vagy rá akarod venni őket, hogy csináljanak valamit, akkor a tartalmad erre épüljön fel.

4. A blogbejegyzés címsora/beharangozója elmagyarázza a szöveg üzenetét? Sokszor a szöveget már el sem olvassák, ha  a címsor nem elég figyelemfelkeltő. De azért legyen releváns is!

5. Kulcsszavakra optimalizált a cikk? Ellenőrizd, hogy a kulcsszavak szerepelnek-e a címsorban és a beharangozóban! (Próbálj meg 4%-os tartalmat elérni!)

6. Működnek a linkek/folyamatok? Ha vannak linkek az oldalon, akkor azokat próbáld ki. Ha ennél komplexebb folyamatot raktál a tartalmadba (pl. az olvasót elküldöd egy feliratkozó oldalra, ami aztán egy ingyenes ebookot küld ki neki), akkor azt is ellenőrizd!

7. A megfelelő célközönségnek küldöd a tartalmad? A leghatékonyabb marketing kampányok attól működnek, hogy a megfelelő embereknek mutatjuk az üzenetünket.

8. Beraktad az elérésedhez szükséges adatokat? Még ha az akcióra való felhívásod érthető is, mindig lesznek olyanok, akik kérdezni szeretnének. Legyen a cikkedben egy telefonszám vagy email, ahol ezt egyszerűen megtehetik.

Ezek alapdolgok, de gyakran megfeledkezünk róluk!

Szerinted van még olyan alapszabály, amit fel kellene vennünk a listába?