Innen szerezz be ingyenesen, jogtiszta képeket

Közzétéve: 2018. január 16.

A jó minőségű képek és fotók használata mára elkerülhetetlenné vált az online aktivitásoknál, legyen szó akár egy blogbejegyzésről, a közösségi felületeink használatáról vagy éppen egy hirdetési kampányról. A legjobb minőségű „stock” fotók vásárlása viszont – az esetek túlnyomó részében – nem jelent gazdaságos megoldást a kisebb szervezeteknek vagy vállalkozásoknak.

Számukra nyújthatnak megfelelő alternatívát azok a közösségi képletöltő oldalak, ahol ingyenesen lehet hozzájutni jogtiszta képekhez, animációkhoz vagy éppen videókhoz.

A Top 5 ingyenes képletöltő oldal

  • Pixabay.com Az egyik legismertebb oldal, ahol a közösség tagjaitól ingyenesen tölthetsz le képeket és videókat. Jelenleg több, mint egymillió kép és videó közül választhatsz! Az összes képet ingyenesen felhasználhatod, akár üzleti célra is.
  • Stocksnap.io Nagyon jó minőségű letöltő oldal, ahol rengeteg igényes képi tartalom közül választhatod ki a számodra leginkább megfelelő képet. Itt is minden CC0 Licence alá tartozik vagyis azokat korlátlanul és ingyenesen felhasználhatod bárhol, bármilyen céllal.
  • Unsplash.com Gyönyörű, jogtiszta képek közül válogathatsz itt is, amelyeket magán- és üzleti célra is felhasználhatsz térítésmentesen.
  • Flickr.com Ez is a legismertebb oldalak közé tartozik, de itt csak a képek egy része tölthető le térítésmentesen. Ha kizárólag az ingyenes képek között szeretnél böngészni, akkor először be kell állítanod azt, a bal felső sarokban (All creative commons)
  • New old stock Különleges, „vintage” hangulatot idéző képek letöltését kínáló oldal, ahol rengeteg régi, fekete-fehér képet találsz. Az összes képet jogtisztán felhasználhatod bármilyen céllal.

Ezt is érdemes lehet kipróbálnod!

2018-ban egyre nagyobb szerephez fog jutni a közösségi csatornák használata során a közvetlenség és a személyesség. Ha témád megengedi és rendelkezésedre áll egy jó minőségű okostelefon, készíts vele bátran saját képet vállalkozásod mindennapjairól, munkatársaidról vagy éppen a folyamatban lévő munkáidról. Ha így teszel, követőid jó eséllyel meghálálják majd a fáradozásaidat.

Jó példa erre a Be Social Instagram oldala, ahol mi is gyakran alkalmazzuk ezt a megoldást. 😉