Gyors tipp – Néhány hasznos ötlet a Google+ körökre

Közzétéve: 2011. július 13.

Tegnap írtunk a körök fontosságáról Google+-ban, mai gyors tippünkben pedig arra adunk javaslatot, hogyan alakítsuk ki saját köreinket:

Milyen köröket hozzunk létre az üzenőfali bejegyzések rendezéséhez?

Érdemes egy Beérkező (Inbox) kört készíteni és ebbe belerakni az összes olyan kapcsolatot, akiknek minden bejegyzését szeretnénk látni (családtag, barát, kolléga, sporttárs stb.).

Szintén érdemes egy Később (Read later) üres kört is készíteni azoknak a bejegyzéseknek, amiket érdekesnek találtunk, de éppen nincs elég időnk foglalkozni vele. Az adott posztnál a megosztásra kattintva válasszuk ezt a Később kört, így utólag újra elő tudjuk venni.

A Piszkozat (Draft) kör létrehozásával pedig akár egy következő bejegyzés szerkesztését is elkezdhetjük, természetesen ezt a kört is üresen (ismerősök nélkül) hagyva. Később a bejegyzés szerkesztésére kattintva máris folytathatjuk a posztot és publikálhatjuk a kiválasztott kör(ök)nek. Természetesen ugyanezen elv alapján létrehozhatunk egy üres kört akár a könyvjelzőknek is.

Egy másik rendezési ötlet

Készítettünk egy másik, általános rendezést is, akár így is kialakíthatjuk a struktúránkat, nagy valószínűséggel ismerőseink nagy részét el tudjuk majd helyezni benne…

Ha van ötletetek egy átláthatóbb rendezésre, feltétlenül osszátok meg velünk, illetve a közösséggel! Ha viszont a mi tanácsainkat is fel tudjátok használni, kérjük szépen érte a Like-ot itt a bejegyzés alatt. 😉