Ki a legöregebb felhasználó a Facebookon?

Közzétéve: 2012. augusztus 30.

Pár nappal ezelőtt körbejárta az online magazinok oldalát egy kép, melyen Mark Zuckerberg köszönti a Facebook legöregebb felhasználóját, a 101 éves Florence Detlor-t. Kellemetlen meglepetésként néhány nappal később kiderült, hogy valakik nagyot tévedtek a központban: van nála is idősebb!

A Facebook nem tudja, ki a legöregebb felhasználója?

A Dél-Afrikában élő Peggi Geithre a fotók alapján hála az égnek jó egészségnek örvend, noha februárban töltötte be 104. életévét. A tévedésre a Mashable cikke szerint az sem adhat magyarázatot, hogy a hölgy csak a napokban csatlakozott a közösségi hálózathoz, hiszen mint kiderült, Florence előtt jó egy évvel, már 2008-ban regisztrált.

A Facebook a hír hallatán finomított a közleményén. Úgy nyilatkoztak, hogy ők csak az egyik legöregebb tagot köszöntötték. A Mashable tovább boncolgatja az ügyet és joggal teszi fel a kérdést: ha maga a Facebook se tudja megmondani, ki a legidősebb regisztrált tagja, akkor vajon mennyire lehetnek megbízhatóak a hirdetési célzások, ahol rengeteg részletet beállítva tűéles találati listákat állíthatunk össze – elvileg.

A mi véleményünk az, hogy talán a Facebook nem is tévedett. Nem lehet, hogy egyszerűen csak könnyebb volt a 101 éves Florencet Kalifornia államból meghívni a Facebook főhadiszállására, mint Peggit Dél Afrikából? 🙂

Lehet, hogy emiatt még nem kell a bizalmunkat elveszítenünk a Facebook hirdetésekben. Addig is a történet szép befejezése, hogy Florence és Peggi mostantól barátok lettek a Facebookon, 10 000 mérföld távolságban egymástól. 🙂