Instagram Stories: itt vannak a 24 órás történeteket

Közzétéve: 2016. augusztus 03.

Az Instagram új funkciót jelentett be a tegnapi napon, amely főleg a Snapchat felhasználók számára lehet ismerős. Az Instagram Stories 24 órán keresztül elérhető történeteket rejt.

Az új funkcióban több fotó és videó segítségével építhető fel egy komplett történet, amely a megosztott képektől, illetve videóktól függetlenül jelenik meg az alkalmazás tetején található körökben. A diavetítéshez hasonló Instagram Stories több elemből tud felépülni, ezek lehetnek álló- és mozgóképek. A különböző elemekhez egyszerűen lehet hozzárendelni szöveget, vagy esetleg rajzolni rájuk.

instagram-stories-1

Az elkészült történet az applikáció főoldalán felül jelenik meg, valamint a felhasználó adatlapján a profilképre kattintva is hozzáférhető – 24 óráig. Van tehát időkorlát, ezek a történetek eltűnnek egy nap után.

A beállítások között szerencsére szabályozható az Instagram Stories terjedése, így például megadhatunk felhasználókat akik nem láthatják a történeteket, illetve kiválaszthatunk olyanokat, akiknek a tartalmait mi nem szeretnénk látni. Privát fiók esetén csak a követők látják a történeteket.

instagram-stories-2

Statisztikát tekintve is jól fel lett szerelve az Instagram Stories! Minden elem esetén elérhető, hogy ki látta azt, sőt történet kockánként lehet ellenőrizni ezt, így azt is megtudjuk, ki az aki végig nézte a történetet, vagy esetleg az eleje után abbahagyta.

instagram-stories-3

Az új funkció iOS-en és Androidon is elérhető lesz néhány héten belül mindenkinél, sokan pedig már most élvezhetik.