Agresszív Outlook.com kampány: a Gmail maga az ördög!

Közzétéve: 2013. február 08.

A Microsoft mindent bevet a felhő alapú levelező alkalmazásának népszerűsítésére. Még attól sem riad vissza, hogy a vetélytársát állítsa pellengérre…

A scroogled.com (aki szalonképes fordítást tud erre adni, annak jövünk eggyel…) oldalán felhívják a felhasználók figyelmét, hogy a Google az összes levelüket átolvassa, és az ebben található információkat a pénzéhes hirdetők közé hajítja, így árusítva ki a belső kis titkainkat.

A Techcrunch cikke érdekes kommentárt fűz a a dologhoz. A Gmail 425 millió felhasználóval működik, míg a Microsoft rendszerei összesen 360 millió usert kezelnek. A 2004-es indítása óta nem ez az első támadás a Gmail adatkezelését illetően, de tegyük a szívünkre a kezünket, enélkül nekünk, hirdetőknek esélyünk sem lenne, hogy a potenciális ügyfeleinknek olyan információkat adjunk, amelyek relevánsak és érdekesek is számukra. Hasonló a véleményünk a Facebook targetált hirdetéseiről is.

Ha egyébként érdekel, hogy a Youtube, Gmail és a Google search szokásaid alapján a Google mit gondol rólad, jelentkezz be a Google fiókoddal, és látogasd meg ezt az oldalt: www.google.com/ads/preferences/. Ha a keresőoldal téved, javítsd a kategóriádat, így elkerülheted, hogy számodra érdektelen hirdetéseket jelenítsen meg.

Mit gondolsz a Microsoft kampányáról?