2 Facebook hiba, amiről tudj, ha rajongói oldalt üzemeltetsz

Közzétéve: 2011. augusztus 17.

Az utóbbi pár napban több apró, bosszantó hibával borzolta a kedélyeket a Facebook, van azonban kettő komolyabb, ami érzékenyen érintheti a rajongói oldalak üzemeltetőit:

Nem működnek a fan gate oldalak

Update: Ma reggelre (08.18.) úgy tűnik, ez az első probléma megoldódott, remélhetőleg véglegesen!
Az elmúlt napokban több helyen is olvashattuk, hogy az ún. fan gate landing oldalak esetében (amikor más tartalmat lát a rajongó és a még nem rajongó) nem megfelelően működnek a korábbi beállítások. Az oldalhoz való csatlakozás után nem a rajongóknak látható érkezési oldalara, hanem az üzenőfalra jutunk. A Facebook elismerte a hibát és dolgoznak annak mielőbbi kijívátásán. Legkésőbb jövő héten keddre ígérték a probléma elhárítását.

Addig ezt tanácsoljuk:

– Ha ilyen landing oldalatok van, inkább kapcsoljátok ki erre az időre.

– Ha játék fut ezen a fülön, gondoljátok meg, hogy szüneteltessétek. Ellenkező esetben a Tetszik-re kattintva a rajongók nem a játékot fogják látni, hanem az üzenőfalat. Természetesen utána visszatérhetnek a játék fülre, de bizonyára okoz majd jópár félreértést a hiba.

– Ha hirdetési kampányotok fut egy ilyen landing oldalra érkeztetve a látogatókat, függesszétek fel a hiba elhárításáig. A Café Alibi oldalán például kupont ígérünk az új rajongóknak, de a Tetszik megnyomása után nem a feliratkozó form-ot látják, hanem az üzenőfalat.

– Egy megoldás lehet, ha a rajongóknak szóló tartalmat egy új fülre tesszük fel és a Like után oda ugratjuk a landing oldalunkat. De ez a barkácsmegoldás nem túl elegáns, ráadásul nem is biztos, hogy erre a rövid időre érdemes programozni.

Eltűntek az egyedi fülek

Ha több egyedi aloldalt készítettél rajongói oldaladra, ma reggel bizonyára észrevetted, hogy azok, amik nem fértek ki a képernyőre, nem hozhatók elő a „Továbbiak” gombbal, mert egyszerűen eltűnt ez a link. Ráadásul a fülek nevei érdekesen torlódva jelennek meg a profilkép alatt. A hiba eddig általánosnak tűnik, minden oldalon jelentkezett, várjuk a Facebook megoldását a jelenségre.

Addig is, amíg megoldódnak ezek a gondok, osszátok meg ezt a bejegyzést, hogy tudjanak róla az ismerőseitek is, segítsetek nekik, hogy ne ijedjenek meg, a hiba nem az ő készülékükben van! 🙂