Feltérképezzük a fiatalok digitális szokásait – újabb felmérést indít a Be Social

Közzétéve: 2018. december 10.

Ezek a mai fiatalok! – generációkon átívelő rácsodálkozás. A digitális világ kiteljesedésével pláne úgy érezhetjük néha, hogy a 25 év alattiak mintha egy másik bolygóról jöttek volna: egész másként kommunikálnak, máshogyan szerzik az információikat, más dolgok érdeklődik őket, mint az idősebbeket. De mit jelent ez esetben az, hogy „más”? Ezt próbáljuk felderíteni legújabb digitális körképünkben.

Idén már készítettünk egy átfogó felmérést, a Nagy Facebook Körképet, amelyben kimondottan a facebookozási szokásokra szerettünk volna rávilágítani. Az eredmények összesítésénél beigazolódott az, amit feltételeztünk: ha csak a 25 év alattiakra szűrve vizsgáltuk a válaszokat, sok kérdésnél egész más sorrend rajzolódott ki. A Nagy Facebook Körképről rendezett háttérbeszélgetésen is külön téma volt, hogy mennyiben viselkednek másként a fiatalok a Facebookon, milyen eltérő attitűdökkel rendelkeznek.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy ez a terület megér egy alaposabb vizsgálódást. Konzultáltunk Y és Z generációs véleményvezérekkel, és megalkottuk azt a felmérést, amely reményeink szerint segít majd jobban megérteni a fiatalokat.

Az eredmények egészen biztosan szolgálnak majd olyan információval, ami bárkinek érdekes és hasznos lehet, aki jelen van a világhálón. De ennél még sokkal fontosabb, hogy útmutatást adhat szülőknek, oktatóknak, de akár a fiatal korosztályra célzó márkáknak is, hogy hogyan és hol érdemes kommunikálni a fiatalokkal, mik azok a dolgok, amik már nem számítanak különcségnek, sokkal inkább egy generáció védjegyének.

Megtudhatjuk majd, hogy milyen közösségi csatornákon igazán aktív az Y és Z generáció, mennyire tudatosak, ha netbiztonságról van szó, mennyire gyakori, hogy zaklatásnak vannak kitéve a digitális térben.

A felmérést online készítjük, a kérdőív már most is kitölthető, itt lehet elérni. 

 

Most szánunk némi időt a válaszok begyűjtésére, jövő év elején pedig jelentkezünk a felmérés kiértékelésével – már most azt gondoljuk, hogy rendkívül érdekes lesz!