10 ingyenes Photoshop alternatíva

Közzétéve: 2013. január 21.

A múltkor bemutatott Photoshop képeink osztatlan lelkesedést arattak. Sokaknak azonban nincs szükségük egy ennyire komplex, összetett képszerkesztőre, hogy a saját céljaikat elérjék. Fénykép szerkesztésre, kevésbé komplikált feladatokra teljesen megfelelő valamelyik az alábbi 10 ingyenes képszerkesztőből.

1. GIMP (több platform)

Az ingyenes szoftverek nagy öregje. Támogatja a layerek és a maszkok kezelését is. Sőt egy ügyes pluginnal még Photoshophoz hasonlító kezelői felületet is varázsolhatsz rá!


2. Paint.NET (csak Windows)

Paint.NET kicsit kevesebbet tud mint a GIMP, viszont ezért cserébe a kezelése is egyszerűbb.


3. Pixlr (web-alapú)

Pixlr nagyon meggyőző, web alapú editor program. Ha valamit gyorsan akarunk megcsinálni, akkor tökéletes megoldás. 3-féle felülete van, az egyszerűtől a full-layer-csilli-villi megoldásig mindenre alkalmas.


4. Splashup (web-alapú)

Hasonlít a Pixlr-re, de sokkal egyszerűbb. Kezdők számára jó választás!


5. Inkscape (több platform)

Gyakorlott felhasználók eszköze. Inkább azoknak való, akik vektoros grafikát szeretnének gyártani.


6. Seashore (csak Mac)

Seashore egy egyszerű eszköz, aminek a felülete a Mac-nél megszokot letisztultságot tükrözi. A nem editálható szöveges layer az egyetlen negatívuma.


7. Pixia (csak Windows)

Pixia a népszerű japán program angol nyelvű verziója. Ez inkább a gyakorlottabb felhasználók programja. A felhasználói felülete még a Windows 95-ös időket idézi, de széles a szolgáltatásaink skálája, és ez a legjobb program, ha digitalizáló táblávaval rajzolnál.


8. Photo Pos Pro (csak Windows)

Photo Pos Pro a Photoshop babérjaira tör, bár egy kicsit sokat ígér, de keveset ad. Az interface Windows XP stílusú. Egyrészről Photoshop akar lenni rengeteg eszközzel és menüvel segítve a felhasználót, másrészről van egy idegesítő „Napi tipp” felugró ablaka, ami miatt legszívesebben láncfűrészt ragadnánk és egyszer és mindenkorra elintéznénk, hogy ne jelenjen meg többet…


9. Picasa (több platform)

A Google Picasa programja nem helyettesíti a Photoshop-ot. Ennek ellenére nagyon fejlett szolgáltatásokkal rendelkezik. Ha a családi fotóalbumba való képeket akarsz editálgatni, akkor ez egy tökéletes megoldás. A fotók rendszerezése és a kötegelt feldolgozás csak hab a tortán!


10. Photoplus (csak Windows)

Photoplus felhasználó barát program, de nem profiknak való. A felugró ablak, ami a teljes verzió megvásárlására kér, sem növeli a felhasználói élményt…


Kimaradt valami a listából? Írd meg nekünk a kommentek között!

(Forrás: gizmodo.com)