Újabb funkció ment a levesbe

Közzétéve: 2013. április 30.

A Facebook korábban lehetőséget adott arra, hogy az egyes rajongói oldalakon megjelent bejegyzések közül egyetlen gombnyomással leválogassuk azokat, amiket barátaink tettek közzé az adott oldalon, azonban ezt a funkciót most törölték.

A felhasználók jelenleg a „Kiemelt események”, az „Oldal bejegyzései” és a „Mások bejegyzései” szűrőkkel tudnak jobban navigálni a posztok között. Utóbbi természetesen tartalmazni fogja az ismerősök által közzétett tartalmakat is.

A kék óriás az Inside Facebooknak is megerősítette a hírt, miszerint a barátok posztjai szerinti szűrésnek annyi: „Igyekszünk a rajongói oldalak felületeiből kihozni a legtöbbet. Arra, hogy lássuk, az ismerőseink mit kedvelnek, és hogyan lépnek azokkal kölcsönhatásba, ott a hírfolyam. Ezért távolítottuk el ezt a szűrőt, nincs rá szükség.”

Hogy miért gyászoljuk mégis ezt a funkciót? Nagyon hasznos lehetett ugyanis olyankor, ha egy adott márkáról szerettük volna megtudni ismerőseink véleményét. Bár ez a lehetőség kétségkívül nem volt felesleges, mégis kukázva lett, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy addig, amíg a Graph Search nem ad rá módot, hogy oldalakon konkrét bejegyzésekre keressünk, tulajdonképpen lehetetlen lesz megtalálni egy-egy ismerős bejegyzését egy adott rajongói oldalon.

Ti használtátok ezt a funkciót?