Új fejezet a Twitter-Instagram háborúban

Közzétéve: 2012. december 09.

A hét egyik kiemelt híre volt, hogy az Instagram megszűnteti a Twitter támogatását. Ezentúl, ha a felhasználók instagramos képet osztanak meg, akkor a Twitteren csak a kép linkje jelenik meg,  így az érdeklődő csak extra kattintások árán tudja megnézni a csatolt fotót.  A felhasználók életét bonyolító, a Facebook tulajdonában lévő Instagram ezzel azt szeretné elérni, hogy az ő saját szolgáltatásukat használják inkább a felhasználók. Az indoklás szerint „szeretnénk a felhasználókat oda irányítani, ahol a képek megszületnek, ahol a teljes Instagram felhasználó élményt nyújtani tudjuk”. Lefordítjuk neked: „Több felhasználót szeretnénk átcsábítani a Facebookra”. 😉

A harc új fordulatot vesz,  ahogy azt a The Next Web bejegyzésében olvastuk. A dogfooding szót a múltkor már megtanultuk. Twitter alkalmazottak olyan képeket csiripelnek, amiken Instagramhoz hasonló szűrő effekteket láthatunk. A cikk szerint pár héten belül a szolgáltatás kikerül a tesztverzióból, és mindenki számára elérhető lesz. A kiszúrt képek között vannak androidos és iPhone-os mobillal készítettek, így valószínű, hogy mindkét rendszerre meg fog jelenni majd ez a lehetőség.

A Twitternek nagy vesztenivalója van, ha az Instagram felhasználókat tud elcsábítani tőle. Kiváncsian várjuk, hogy ez a szolgáltatás meg tudja-e állítani a folyamatot!

Friss hír: a venturebeat.com hírt adott arról, hogy van egy Chrome kiegészítő, ami az asztali gépeken visszaállítja az eredeti állapotot. 😉 A kiegészítőt innen töltheted le: link.

Twitter vagy Instagram párti vagy? Oszd meg velünk a véleményedet a kommentek között!