Tippek: így ne maradjunk le egy oldal friss bejegyzéseiről

Közzétéve: 2014. július 08.

A Facebook rendszeres változásainak egyik hátránya az, hogy könnyen lemaradunk az oldalak posztjairól. Íme a legegyszerűbb módszer, hogy ezt kiküszöböljük.

Ha lájkolunk egy Facebook-oldalt, sajnos elég valószínűtlen, hogy minden állapotfrissítését látjuk majd a hírfolyamunkban. A Facebookon egy-egy oldal megosztásai átlagosan a rajongók 16 százalékához jutnak el, ami nagyon alacsony szám. Ha ennek véget akarunk vetni, és nem akarunk lemaradni egyetlen egy bejegyzésről sem, az alábbi gyors, egyszerű műveletsort hajtsuk végre.

1. lépés: Menjünk rá arra a Facebook-oldalra, aminek a friss bejegyzéseiről nem akarunk lemaradni.

2. lépés: A borítóképen a „Tetszik” pontnál a legördülő menünél válasszuk ki az „Értesítések kérése” funkciót, és máris aktiváltuk is, hogy kapjunk értesítést a legújabb állapotfrissítésekről.

Ezeket az értesítéseket a szokott helyen (mint amikor például a mi bejegyzéseinket lájkolja vagy kommenteli egy ismerősünk), a jobb felső sarokban található kis „földgömb” ábrán fogjuk megkapni. Ha erre rákattintunk, a legördülő listából ki tudjuk választani azt az állapotfrissítést, aminek a teljes terjedelmét megnéznénk. Egy klikkeléssel rögtön az eredeti bejegyzéshez jutunk, amit aztán lájkolhatunk, kommentelhetünk, vagy akár meg is oszthatunk.

Érdemes időről-időre felhívni a rajongók figyelmét erre a lehetőségre, ugyanis így „biztosíthatja” magát az oldal, hogy minél több felhasználóhoz eljussanak a posztjai.