Tipp: idegeinkre megy egy adott hirdetés? Tiltsuk le!

Közzétéve: 2011. október 02.

Sokan nem ismerik a Facebook azon funkcióját, mellyel egy adott hirdetést letilthatunk üzenőfalunkról. Azt pedig még kevesebben tudják, hogy egy nemrégiben bevezetett opciónak hála akár minden hirdetést letilthatunk egy adott cégtől.

Keressük az „x”-et a jobb felső sarokban!

Vannak kampányok, melyek igen erőszakosan tolakodnak képernyőnkre, állandóan látjuk a hirdetéseiket a hírfolyamunk mellett. Ha egy promócióból már nagyon elegünk van, nem érdekel minket, kattintsunk az X-re a  jobb felső sarokban:

Itt rögtön eldönthetjük, hogy a cég összes hirdetését eltüntetjük-e, vagy csak ezt az egyet. Bármelyikre is kattintsunk, a következő kérdőívvel találkozunk:

Itt vagy visszavonjuk a döntésünket, vagy meg kell indokolnunk, hogy miért nem vagyunk kíváncsiak erre az adott reklámra. Ha kiválasztottuk valamelyik okot, akkor kapunk egy visszajelzést arról, hogy a hirdetést sikeresen eltűntettük, többet nem találkozunk vele:

Persze legtöbben annak örülnének, ha egyáltalán nem kellene hirdetést olvasniuk, erre viszont már rengeteg hasznos Chrome és Firefox kiegészítő készült, érdemes böngészni a kínálatot. Aki viszont csak 1-1 reklámtól szeretne megszabadulni, bátran használja az itt leírt funkciót, ezzel a Facebook-ot is irányíthatja kicsit, hogy a jövőben olyan hirdetésekkel találjon meg minket, melyeket valóban érdekesnek tartunk.