Social Gallery – Facebook képgaléria alkalmazás ingyen

Közzétéve: 2012. július 23.

Az ingyenes Facebook nyereményjáték alkalmazásunk (Social Poll) után ezalkalommal azokra gondoltunk, akik szeretnék egyéni megjelenéssel megosztani fotóikat, portfóliójukat.

Az alkalmazás segítségével 3 szabadon létrehozható kategóriában 5-5 fotót lehet feltölteni, de ha valakinek korlátlan csomagra lenne szüksége, egyszeri 9900 Ft + Áfa összegért megvásárolhatja ezt.

A Social Gallery telepítése után adminisztrátorként lehetőség van képeket feltölteni, illetve kategóriákat létrehozni, azokat utólag módosítani.

Így működik

Képek, kategóriák kezelése

Új kategória létrehozásához adjuk meg a kategória nevét (ez később természetesen módosítható), majd kattintsunk a hozzáadás ikonra. Az így létrehozott kategória azonnal megjelenik a listában, a nevére kattintva pedig a kategória adatai mellett láthatjuk a korábban feltöltött képeket is.

Szintén itt tudjuk módosítani a kategória nevét, vagy törölhetjük azt. Arra vigyázzunk, hogy a kategória törlése esetén a benne található képek is törlésre kerülnek!

Új kép feltöltése

A kép leírása mező kitöltése után kattintsunk a Fájl feltöltése gombra, és válasszuk ki a feltölteni kívánt képet. A kép feltöltése automatikusan megtörténik, megjelenik a korábban feltöltött képek között. Itt módosítható a leírás, illetve törölhetjük is a képet.

Testreszabás

  1. Fejléc beállítása: Az alkalmazás tetejére illeszthetünk be saját ízlésünknek megfelelő fejléc képet. Ha ezt be szeretnénk állítani, akkor kapcsoljuk be a funkciót, majd az előnézeti területen megjelenő „Fájl feltöltés” gombra kattintva töltsük fel a képet.
  2. Lábléc beállítása: A fejléc képhez hasonlóan működik, ha szeretnénk bekapcsolni, az előnézeti képen megjelenő gomb segítségével tölthetünk fel képet hozzá.
  3. Háttérszín, háttérkép: Személyre szabható az alkalmazás háttere is. A háttérszín kiválasztása mellett akár képet is feltölthetünk háttérként. A feltöltött kép ismétlését, és pozícióját szintén itt állíthatjuk be.

Az alkalmazás élesítése

A galériát az oldal látogatói csak azután láthatják, hogy élesítettük az alkalmazást. Amíg ez nincs beállítva, a látogatók a képek helyett egy alapértelmezett szöveget látnak.

Rajongók megkülönböztetése: Beállíthatjuk, hogy azok a látogatók, akik még nem rajongóink, a galéria helyett más tartalmat lássanak. Ehhez válasszuk az „igen” opciót, majd a megjelenő szerkesztő felületen írjuk meg a nem rajongóknak szóló tartalmat.
A beállítások véglegesítéséhez kattintsunk a „Mentés” gombra.

Előnézet

A beállítási lehetőségek felett található gomb segítségével azonnal ellenőrizni tudjuk, mit látnak a látogatóink. A gombra kattintva ideiglenesen bezárjuk az adminisztrációs felületet és csak a galériát látjuk. Ha további módosításokra van szükség, kattintsunk a „Vissza az admin felületre” gombra, ezzel ismét a beállítási felületet látjuk.

Reméljük sokan hasznát veszitek ennek az alkalmazásnak. A jövőben igyekszünk sok tippet, ötletet adni, mire is lehetne jól használni egy ilyen rendezett galériát. Használjátok, cserébe csak egy like-ot, vagy egy megosztást kérünk, hogy minél többen megismerhessék! 🙂