Kíváncsi vagy, ki követi az oldalad anélkül, hogy a rajongója lenne?

Közzétéve: 2012. augusztus 16.

Az elmúlt hetekben egyre több felhasználó vett észre egy Feliratkozás (Subscribe) gombot a rajongói oldalaknál, melyek segítségével a felhasználóknak lehetőségük nyílt egy oldal bejegyzéseit anélkül követni, hogy lájkolták volna magát az oldalt. Ha kíváncsiak vagyunk arra, kik azok, akik így követnek minket, egy egyszerű módszerrel megnézhetjük.

Talán kevesen emlékeznek még rá, hogy korábban is volt lehetőségünk úgy követni egy oldalt, hogy nem is voltunk annak rajongói: egyszerűen egy Érdeklődési körbe (Interest Lists) kellett tennünk az oldalt és máris láthattuk a bejegyzéseit.

Elképzelhető, hogy ezt a megoldást akarja egyszerűsíteni a Facebook a Feliratkozás gombbal, amely még csak pár oldalnál látható, de máris megjelentek az Insights analitikájában az erre vonatkozó adatok:

És ha ennyi információ nem lenne elég, azt is megnézhetjük, kik is pontosan ezek a felhasználók.  Ehhez kattintsunk a rajongóink listájára és ott keressük meg a Feliratkozókat:

Egyetlen információhoz nem juthatunk még hozzá egyelőre: nem tudjuk megnézni, hány és milyen összetételű érdeklődési körbe került bele az oldalunk. De talán ez már olyan információ, amely nélkül még zavartalanul kommunikálhatunk tovább rajongóinkkal és követőinkkel. 🙂