Ilyen lesz az új Timeline design a személyes profiloknál?

Közzétéve: 2013. március 01.

Már megszokhattuk, hogy a Facebook időről-időre új elrendezésű Timeline oldalakkal kísérletezik néhány felhasználónál, azonban a mostani design pár hónap alatt már másodszor köszön vissza, így feltételezhetjük, hogy talán ez lesz a következő profil elrendezés. Abban a szerencsés helyzetben lehetünk, hogy egyik felhasználónk profil oldala is az új design-t kapta, így lehetőségünk volt alaposabban megnézni, mi változik, ha ez lesz a végleges újdonság.

Update: A Facebook hivatalos közleményben bemutatta az alábbi új elrendezést, mint végleges verziót, itt.

Rögtön a profil oldalra érkezve szembetűnik a különbség:

A borítókép alól eltűntek a kis képek, az egyes aloldalak csupán linkként szerepelnek, első 4 helyen az Idővonal, az elég szerencsétlenül fordított Rólunk (About), az Ismerősök és a Fényképek. Ezt követi egy Továbbiak menüpont, melyet lenyitva a korábban a „Kedvencek”-nél elérhető pontok jelennek meg:

A bejegyzések egy oszlopba, jobbra kerülnek, bal oldalon pedig az egyéb információk (Névjegy, Ismerősök, Kedvelt oldalak…) kerülnek.

Nem csak a kezdőoldal, de az egyes aloldalak is új kinézetet kaptak. A Rólunk menüpont is alaposan átalakul:

A funkciók ugyan azonosak, de láthatjuk, hogy mostantól a könnyebb navigálás érdekében minden menüpontba menve látható marad a profil- és borítókép, illetve a fölső menüpontok.

Megváltozik a Fényképek megjelenítése is:

A „Továbbiak”-ban elérhető pontok pedig a fényképek alá kerülnek, ugyanarra az oldalra:

Az első rövid próba során ezeket a látványosabb módosításokat vettük észre. Szokatlan, de nem feltétlenül rossz az új elrendezés, nekünk tulajdonképpen tetszett. Nektek? 🙂