2 módszer arra, hogy kijelöld a rajongói oldalad adminisztrátorait

Közzétéve: 2011. november 24.

Az elmúlt időszakban többször találkoztunk azzal, hogy nem mindenki ismeri mindkét módszert arra, hogy hogyan tehetne valakit egy oldal adminisztrátorává. Igyekszünk ebben a rövid bejegyzésben megmutatni mindkét megoldást, reméljük segítünk vele.

1. módszer: ha az illető az ismerősünk…

Akkor nincs más dolgunk, csak menjünk az oldalra és keressük meg az admin lista résznél a „Mutasd Mindet” (See All) linket:

Ha kattintottunk, az adminisztrátorokat látjuk egy listába rendezve, itt tudunk hozzáadni új tagot. Ha elkezdjük gépelni egy ismerősünk nevét, a Facebook felajánlja a lehetőségeket és csak a listából kell kiválasztanunk, melyik barátunk számára akarjuk megadni az engedélyt:

Itt egyszerre több embert is megadhatunk, illetve törölhetünk is egyidejűleg a listából. Ha végeztünk a módosításokkal, kattintsunk a Változások Mentése (Save Changes) gombra, írjuk be újra a Facebook jelszavunkat és készen is vagyunk.

2. módszer: ha az illető nem az ismerősünk

Előfordulhat, hogy olyan embernek akarjuk megadni az admin jogot, aki nem az ismerősünk. Lehet egy szolgáltató cég kijelölt kapcsolattartója például, akivel személyes ismeretségünk nincs, de szükség van rá, hogy hosszabb-rövidebb időre rendszergazdai jogot kapjon. Ekkor csak annyit kell kérnünk, hogy legyen az illető az oldalunk rajongója, majd menjünk oda a rajongók listájához. Ez cseles egy kicsit, mert az új Facebook felületen már nem a rajongók száma alól hívjuk meg közvetlenül (aki igen, annak még a régi felülete van), hanem az új Insights-ból:

Kattintsunk a See Likes linkre és látni fogjuk a legutóbb csatlakozott rajongókat:

Itt csupán annyi a dolgunk, hogy a kiválasztott rajongó mellett kattintsunk a Make Admin gombra és menjünk végig a folyamaton!

Reméljük segítettünk! Ha ismertétek a két módszert, akkor is adjátok tovább, mert sokan csak az egyikről tudnak… 🙂