Fel tudsz támadni holtodból a Facebookon?

Közzétéve: 2013. január 05.

A Facebook magyarázkodni kényszerült, miután egy nagyon is élő felhasználóját holttá nyilvánította…

A Buzzfeed számolt be arról, hogy „Hogyan öld meg a barátodat két egyszerű lépéssel?” A cikket nem fordítjuk le nektek, mert nem szeretnénk ötleteket adni arra, hogy toljatok ki az ismerőseitekkel…

A Facebook az elhunytak hozzátartozóinak, ismerőseinek kérésére „memorized”, azaz inaktív állapotba teheti a kívánt profilt. Ehhez csak egy formanyomtatványt kell kitölteni, és csatolni kell egy dokumentumot, amely bizonyítja a halálesetet.  A Buzzfeed ezt próbálta ki, kitöltötték a kollégájukról a lapot, és csatolták hozzá egy 50 évvel idősebb, majdnem azonos nevű elhunyt dokumentumait. A felhasználó profilját ez alapján azonnal „archiválták”.

A szerkesztőségben azt is kipróbálták, hogy tudják visszaszerezni a letiltott profilt. Csupán 3 nap és több levél elküldése kellett hozzá (no persze az is, hogy az internetes média világgá kürtölte a Facebook folyamatainak bizonytalanságát), és a felhasználó visszakapta a fiókját.

A Facebook közleményben ismerte el, hogy a folyamatot tovább kell fejleszteniük, hogy a rosszindulatú bejelentéseket hatékonyabban tudják kiszűrni.

Te ugye sosem nyúlnál ilyen eszközökhöz, hogy a barátaidat megtréfáld?