7 trükk, hogy többen lássák élő videóid

Közzétéve: 2016. április 19.

Az élő videók minden oldal számára elérhetővé váltak korábban, amelyet a Facebook előnyben is részesít a megjelenítések során. Vannak trükkök, amivel még több embert lehet elérni az ilyen tartalmakkal.

1. Jelezd előre, hogy mikor csinálsz élő közvetítést

Előre értesítsd a követőidet, hogy mikor várhatják tőled a bejelentkezést, ezzel a legnagyobb rajongók előre készülhetnek és nagyobb eséllyel több ember szerez tudomást arról, hogy mire készülsz.

2. Akkor légy élő, amikor jó a kapcsolatod

Közvetítésed előtt ellenőrizd az internet kapcsolatodat. Akár WiFi-n, akár 4G hálózaton keresztül vagy online, bizonyosodj meg arról, hogy elég gyors és stabil a hálózat. A Facebook alkalmazásban a Go Live gomb szürke lehet, ha nem elég jó net.

facebook-live-video-tippek-1

3. Készíts részletes leírást a közvetítés előtt

Mielőtt megkezded az élő tartalmat, keltsd fel a követőid figyelmét egy nem túl hosszú, de érdekes bevezetővel arról, hogy mit láthatnak a bejelentkezésed során.

4. Kérd a nézőket élő videó feliratkozásra

Nyugodtan említsd meg a nézőközönségednek, hogy nyomjanak rá a követésre, ezzel következőben értesítést kapnak ha újból Live tartalmat teszel közzé.

facebook-live-video-tippek-2

5. Mondj köszönetet név szerint a követőknek és reagálj a hozzászólásaikra

A néző megőrül, ha név szerint említed meg amikor válaszolsz a hozzászólására élő adásban. Ha így teszel, biztos lehetsz benne, hogy őt megnyerted a következő alkalomra is, valamint a többiek is várják majd, hogy sorra kerüljenek.

6. Készíts hosszabb közvetítést ahhoz, hogy több embert érj el

Ha hosszabb a bejelentkezés, akkor van idő arra, hogy a nézők meghívják a barátaikat megtekintésre. Javasolt az élő videónak legalább 10 perc hosszúnak lennie, de 1,5 órát nem célszerű túllépni.

7. Légy kreatív, csinálj gyakran élő videót

Próbálj ki több típusú közvetítést, hogy folyamatosan fenntartsd a nézők érdeklődését. Ha egyszer már volt élő tartalmad, csinálj ismét.