Akár több száz olvasatlan leveled is heverhet a Facebook fiókodban!

Közzétéve: 2011. november 18.

A The Next Web blogon találtuk az alábbi bejegyzést, ami eszünkbe juttatta, hogy pont így jártunk mi is nem olyan rég. Egyszerűen nem is láttuk, hogy fontos, hasznos üzenetet kaptunk valakitől, mert a Facebook kicsit elrejtette előlünk. Olvassátok a cikk szó szerinti fordítását és utána nézzétek meg Ti is a profilotokat! 🙂

Egy, a Facebook-on kapott hasznos tippnek köszönhetően fedeztem fel több olyan nekem szóló privát üzenetet is, melyet nemhogy nem olvastam, de még csak nem is láttam soha a profilomban. És bár közösségi média szakértőként már jóval előbb tudnom kellett volna ennek a leveleket tartalmazó rejtett mappának a létezéséről, az ügy twitteren való közzétételét követően nagyon is úgy tűnt, hogy lányos zavarommal egyáltalán nem vagyok egyedül. Hogy hol találod ezeket a rejtett üzeneteket?

Az Üzenetek (Messages) menüben találsz egy Egyéb (Other) alkönyvtárat. Egyes források szerint ez a mappa egyfajta spamszűrőként funkcionál és így különíti el a levélszemetet azoktól az üzenetektől, amiket magánszemélyek küldenek neked a rendszeren keresztül. Más forrás szerint ide kerülnek a levelezőlistákra küldött üzenetek, illetve azok is, melyet olyan személy küldött nekünk, aki még nincs fenn a Facebook-on. Ha mégis olyan üzenetet találsz itt, aminek nem kellene itt lennie, egy válaszüzenet segítségével orvosolhatod a problémát: válaszküldés után az ettől a felhasználótól érkező leveleid automatikusan a rendeltetési helyükön, az eredeti Üzenetek mappában landolnak majd. Ha a leírás alapján nem sikerült megtalálnod ezt a mappát, csatolok egy screenshotot is:

És bumm! Itt is vagy a reklámüzenetek tengerében! Szép és vidám feladat lesz feltúrni őket egy-egy esetlegesen eltévedt, valódi üzenet kedvéért – néhány twitter követőm több száz „egyéb” olvasatlan levélről is beszámolt, úgyhogy jó szórakozást! Bár szidhatnám a Facebook-ot, hogy ismét olyan újítást vezetett be, melyről a mai napig alig van tudomása élő ember fiának, ez alkalommal inkább magamra vállalom a felelősséget, amiért nem tudtam rá előbb felhívni a figyelmeteket.

Eddig tartott a cikk, reméljük sokaknak hasznos volt. Ha Te is találtál levelet az Egyéb könyvtárban, amit észre kellett volna venned, gondolj másokra is: oszd meg ezt a bejegyzést,  hogy ők is körülnézhessenek! 🙂