5 hiba, ami az őrületbe kerget minket a Facebookon

Közzétéve: 2012. április 26.

Mióta a Facebook lassan naponta cseréli a felhasználói felületet, nem elég, hogy nehezen tudjuk követni az újításokat, rádaásul még néhány bosszantó hibával is találkozunk. Ezekből a hibákból szedtünk össze most egy csokorra valót, olyanokat, amiket Ti is jeleztetek már nekünk és mi is nap, mint nap találkozunk velük.

Szerettük volna a hibák mellé a megoldásokat is ajánlani, de sajnos legtöbb esetben nem tudjuk, hogyan lehetne orvosolni a gondot. Segítsetek nekünk, ha Ti tudjátok, írjátok meg a cikk alatti hozzászólásban és frissítjük a bejegyzést gyorsan!

1. Amikor képet töltenénk fel, nem jelenik meg az üzenőfalon

Ennek a hibának több változata is létezik, de a mostanában leggyakoribb az az eset, amikor megírjuk a bejegyzést, kiválasztjuk a képet, kattintanánk a közzétételre és a kép sehol. Nagy gond nincs, mert az oldal frissítése után megjelenik, de az első ijedtség biztos megvolt mindenkinél…

2. Ha frissítjük az oldal beállításait, a mentés gombra kattintva üres lapot látunk

Többen panaszkodtak már erre: az oldal beállításainál ha a mentés-re kattintanak, egy fehér képernyő jelenik meg és nem frissülnek a beállítások. Megoldást eddig nekünk egy másik böngésző jelentette, de nem mindig…

3. Nem érhető el az oldal Insights analitikai felülete

Ez is egy jellemző hiba, többeknél előfordul. Egyes oldalakhoz egyszerűen nem elérhető az Insights. Már ott gyanakodhatunk, amikor az Admin panelen ilyet látunk:

Innen nincs is tovább, nem látjuk a linket az Insights-hoz. Ennek a szekciónak normál körülmények között így kellene kinéznie:

Sajnos fogalmunk sincs, mi lehet az oka, hogy nem látjuk néhány oldalnál. Egy megoldás lehet: írni kell a Facebooknak és reménykedni, hogy megoldják.

4. Az Insights-on belül csak üres oldalak látszódnak

Ez a hiba időszakos ugyan, de rettentő bosszantó: az Insights-ban bármelyik menüpontra kattintunk, teljesen üres lapot látunk.

5. Az oldalnak küldött üzenetekben nem látszanak a csatolt képek

Ha adminként nézzük az oldalunkat és kapunk egy üzenetet, benne kép csatolmánnyal,  akkor a kép néha nem jelenik meg:

Ha ilyennel találkozunk, váltsunk át oldal üzemmódba és látni fogjuk a mellékleteket.

Ti is bosszankodtok különböző apró hibákon? Írjátok meg nekünk a hozzászólásokban, lehet, hogy mások már tudják a megoldást a problémákra! 🙂