3 dolog, amit ne tegyél Twitteren

Közzétéve: 2012. július 11.

Ha lehetséges ügyfelek és partnerek is vannak a Twitter követőitek között, akkor mindenképpen hasznos lesz az alábbi 3 apró tanács, melyet a socialmediatoday oldalán olvastunk.
Biztosan ti is találkoztatok már ezekkel az idegesítő dolgokkal, figyeljetek rá, és igyekezzetek elkerülni!

Íme tehát a 3 tanács:

1. Kerüld az öncélú retweeteket

Az öncélú retweetek olyan gyorsan fogják csökkenteni a követőid számát, hogy megijedni sem lesz időd. Ne reagálj tehát olyat, ami csak neked szórakoztató. Ha a barátaid éjjel a városban buliztak, az klassz dolog, de felesleges csak azért megosztanod ezt a követőiddel mert jópofának tűnik. Ők hozzászoktak ahhoz, hogy számukra értékes információval szolgálsz nekik, nem pedig öncélű szórakoztatással.

2. Kerüld a politikát

Megfigyelhető, hogy szintén csökkenti a követők számát, ha túlfűtött politikai vitába szállsz. Legyen szó csak egy baráti eszmecseréről, vagy véres vitáról, a saját renomédat nagyban rontja, ha az odatévedő felhasználó ezzel találkozik először.

3. Kerüld a rövidítéseket

Ne rövidíts, mert értelmetlennek fog látszani a posztod! Felnőtt ember vagy és munkád van, ezért ne kommunikálj úgy, mint egy tízéves az első mobiljával! Te a céged és saját magadat képviseled – próbálj az ügyfeleid, partnereid, kollégáid fejével gondolkodni!

Van esetleg olyan tanács amit megosztanátok azokkal akik még nem használják olyan aktívan a Twittert? Kommentben várjuk ezeket, mint ahogy a legidegesítő Twitter szokásokat is! 😉