A 10 legjobb megosztási eszköztár, amit elhelyezhetsz a weblapodra

Közzétéve: 2012. december 07.

Remek összefoglalót olvastunk a practicalecommerce.com oldalán, amelyekkel felturbózhatjuk a weblapunk forgalmát. Paul Chaney cikkében – amit most lefordítottunk nektek – 10 olyan programot mutatnak be, amely segítségével a közösségi hálózatokon keresztül is megoszthatjuk a lapunk tartalmát. 

A weboldalunk forgalom-generálásának egyik legjobb módszere, ha olyan gombokat rakunk rá, mellyel a látogatóink annak tartalmát megoszthatják a közösségi hálón keresztül.  A probléma csak az, hogy rengeteg program létezik erre a feladatra, de szolgáltatásaikban eltérnek egymástól. Van, amilyek kevesebb megosztási lehetőséget ad, van, amelyik csak a WordPress blogokon fut, és van, ami programozót igényel, mert nehezen telepíthető.

Itt a listája annak a 10 programnak, amit leteszteltem, és használatra ajánlok. Van közöttük olyan, ami csak WordPress alatt használható, de a legtöbb bármelyik weblapra elhelyezhető.

1. ShareThis

A ShareThis az egyik leggyakrabban használt közösségi megoldás.

Weblapok ezrein működik ez a program, egyike a leggyakrabban használtaknak. Nem csak WordPress, hanem gyakorlatilag bármely platformon használható.

A ShareThis-ben a kis méretűtől a nagyig számtalan előre definiált gombot találunk. Meg tudja mutatni, hogy hányan osztották meg az adott bejegyzést. Támogatja a legtöbb ma divatos site-ot, beleértve a Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, StumbleUpon oldalakat is. Sajnos Pinterest támogatást még nem tartalmaz.

ShareThis segítségével beszúrhatunk statikus vagy „lebegő” (ahogy a felhasználó gördít, a megosztási eszköztár is megy vele) gombsort is, akár vízszintes vagy függőleges irányban.

2. Socialize

Socialize-t úgy tervezték, hogy a megosztási gombokat könnyen el tudjuk helyezni.

A Socialize weboldala szerint ezt a WordPress plugint úgy tervezték, hogy hogy a gombok elhelyezése a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb legyen.

A gombokat a poszton belül vagy a poszton kívül, alul helyezhetjük el. A dobozon található egy szöveg is, amely arra buzdítja a felhasználókat, hogy iratkozzanak fel a frissítésre, vagy hagyjanak kommentet. Egyedi szövegeket is elhelyezhetünk, pl. akcióra kérés – „oszd meg!” vagy termék említése.

A Socialize 12 közösségi hálót támogat, beleértve a Pinterestet és Buffert is, amely egy új applikáció, mellyel a felhasználók beállíthatják a megosztás időpontját is, hogy az üzenet több emberhez eljuthasson.

3. AddThis

Az AddThis hasonlóan működik, mint a ShareThis.

Az AddThis szinte minden weblapon elhelyezhető, nem  csak WordPress blogokon. A gombsort személyre szabhatjuk, hogy azokat a szolgáltatásokat mutassuk, amiket a látogatóink a leggyakrabban használnak. Segítségével több, mint 300 hálózatot érhetünk el. Az AddThis támogatja a Pinterest-et is.

4. Sharexy

Sharexy a gombsor és az elhelyezés teljes testreszabását kínálja.

Sharexy nem csak arra nyújt lehetőséget, hogy a gombsor alakját megválasszuk, de a helyét is kiválaszthatjuk; lehet a bejegyzés előtt vagy után is. A felhasználók 20 közösségi hálóval oszthatják meg a tartalmunkat. Email-es megosztás is lehetséges.

Mint ahogy a ShareThis, az AddThis, és a Sharexy, ez is használható minden weblapon. Van WordPress bővítménye is.

A Sharexy segítségével statikus vagy lebegő gombsort is készíthetünk, amley fent, lent bal és jobb oldalt is elhelyezhető.

5. Digg Digg

Digg Digg egy WordPress plugin, amelyet a Buffer készített.

Digg Digg egy WordPress bővítmény, amelyet a Buffer készített. A felhasználók ezzel a leggyakrabban használt hálózatokba tudnak megosztani, mint pl. Twitter, Buffer, Facebook (megosztás és lájk gomb is), LinkedIn, Google +1, Reddit, Pinterest és sok más.

A gombsor bal vagy jobb oldalon, felül vagy lent jelenhet meg, akár lebegő kivitelben. Email-es megosztás és kinyomtatás is van az opciók között.

6. GetSocial

A GetSocial egy WordPress bővítmény.

Ez egy újabb WordPress bővítmény. A GetSocial segítségével lebegő gombsort adhatunk az oldalunkhoz.

Van Twitter, Facebook „Tetszik” és „Megosztás” gomb, Buffer, Google+, Pinterest, LinkedIn, StumbleUpon és Digg gomb. Egyedülálló lehetőség, hogy itt a gombokat is testre lehet szabni.

A gombokat drag-and-drop (húzd a helyére) technikával tudjuk elrendezni. Ha kell, akkor ki tudjuk iratni a megosztások számát is. Statikus vagy lebegő gombsort is készíthetünk a segítségével.

7. Slick Social

Slick Social segítségével az admin felületen nézhetjük meg a megosztások statisztikáját.

Slick Social, ami szintén egy WordPress plugin, attól más, mint a többi megosztási lehetőség, hogy az admin oldalon láthatjuk a megosztások statisztikáját.

A gombok között van Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, StumbleUpon, Digg, Buffer, Pinterest és sok más megosztási lehetőség is. A Twitteres felhasználó választhat a szokásos URL rövidítési lehetőségek közül, mint pl Bit.ly, Digg, Su.pr vagy a TinyURL.

8. Shareaholic

A Shareaholic három különböző gomb stílust kínál.

A Shareaholic három különböző gomb stílust kínál: Classic, Sexy és Sassy. Az utolsó kettő a mobilos felhasználók igényeit szem előtt tartva lett kitalálva, míg a „Sexy” verzió gombjai megmozdulnak, ha az egérrel föléjük megyünk.

A gombokat bármely weblapon elhelyezhetjük, és van WordPress bővítmény is. Több, mint 100 hálózat támogatott, beleértve a Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, StumbleUpon és Pinterest hálózatát is.

9. Sharebar

Sharebar automatikusan vált a vízszintes és a függőleges elrendezés között.

A WordPress Sharebar bővítéssel egy szabadon konfigurálható függőleges gombsort kapunk. Ha a lap mérete 1000 pixel alatti, akkor a függőleges gombsor átadja helyét egy vízszintesnek, ami a bejegyzés alatt lesz elhelyezve.

A függőleges eszköztáron nagyobb, a vízszintesen kisebb gombokat fogunk látni.

10. Social Media Widget

Social Media Widget támogatja az RSS és email megosztást is.

Social Media Widget támogatja többek között az Orkut, Friendfeed, Flickr, Picasa, Pandora, iTunes és sok más hálózatba történő megosztást. RSS feed-ek és email-es megosztást is találunk a gombok közt.

Elhelyezési szabályok

A megosztás akkor működhet a legjobban, ha a gombokat a látogatók a lehető legegyszerűbben érik el. Íme pár szabály, amire ügyelned kell:

Jó, ha:

  • Feltűnő helyet választasz (a lap teteje talán a legjobb).
  • A gombsort közvetlenül a megosztandó tartalom mellé helyezd el.

Kerüld el:

  • Ne az oldal-navigációs gombokhoz helyezd el .
  • Ne csak a láblécbe vagy a hajtás után tégy be a gombsort.
  • Az oldalsávon elhelyezett gombsor nem hatékony.

Javaslat:

Próbálj ki többet is a fenti megoldások közül! Mindegy melyiket választod, egyre ügyelj csak, hogy legyen megosztási gombsor a weblapodon, ezzel tudod ugyanis a közösségi hálók hatalmas forgalmát az oldaladra terelni!

Köszönjük az összefoglalót, Paul!