Követések leállítása Facebookon lépésről lépésre

Közzétéve: 2017. szeptember 05.

Légy a tartalom, amit látni akarsz a világban! A klasszikus idézet kicsit átírva is érvényes a közösségi média korában, de mi a teendő, ha már nem akarod látni ezeket a tartalmakat? A Facebook célszerű eszközöket nyújt az információk szűrésére a hírfolyamodban, ha valamilyen okból nem szeretnél többé a hírfolyamodban látni bizonyos bejegyzéseket. Bemutatunk néhány egyszerű lépést, amivel könnyedén kikövethetsz személyeket, csoportokat és oldalakat is.

  1. Válaszd ki a „Hírfolyam beállítások” lehetőséget a menüsorban
  2. A felugró ablakban az igényeid szerint beállíthatod a hírfolyam kezelését és a követések leállítását az alábbi opciók alapján

  1. Az „Emberek követésének leállítása bejegyzéseik elrejtése céljából” menüpont alatt néhány kattintással könnyedén kiválaszthatod, hogy kik azok a személyek, csoportok és oldalak, akiknek a bejegyzéseit többé nem szeretnéd a hírfolyamodban látni.
  2. A beállítás semmilyen esetben sem végleges, bármikor visszaállíthatod a követést időkorlátok és megszabások nélkül az alábbi lehetőség kiválasztásával

  1. Kiemelten fontos tudnivaló, hogy abban az esetben, ha leállítod a követést, a másik fél erről nem kap értesítést a Facebooktól semmilyen formában.

 

Viszont a Facebook már azt is lehetővé tette, hogy közvetlenül egy személy vagy oldal profiljára klikkelve tudjuk kiválasztani a követés leállításának lehetőséget, ezért valóban egy kattintással meg tudjuk oldani, hogy ne jelenjenek meg többé a közzétett tartalmaik a hírfolyamunkban. Ezt az ábrán jelzett módon lehet megtenni:

Ezen keresztül egyszerűen csak nagyobb irányításra tehetünk szert azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnénk a hírfolyamunkban látni. Hogy ez pontosan mit is jelent, arról itt is tájékozódhatsz a Facebook jóvoltából. Ez a megoldás a Facebook részéről azért is hasznos, mivel ezáltal mondhatni több helyet teremthetsz azoknak a személyeknek és oldalaknak a hírfolyamodban, akiknek valóban kíváncsi vagy az updatejeire, tehát jobban tudod menedzselni az idődet és a felületedet is. Erről ezen a linken bővebben is olvashatsz.