Így sorsolj egyszerűen egy üzenőfali játékból!

Közzétéve: 2013. szeptember 03.

Mint ahogy arról mi is írtunk, a Facebook nemrégiben lazított a nyereményjátékokra vonatkozó szabályain: mostantól bizonyos keretek között használható a lájk és a komment funkció nyereményjáték lebonyolítására. Természetesen bonyolult lenne egyesével táblázatba rendezni az összes, sorsoláson résztvevő felhasználót, ezért megkönnyítjük a dolgod: készítettünk egy olyan alkalmazást, amivel rém egyszerűen sorsolhatod ki a nyerteseidet! Az alábbiakban részletes és könnyen értelmezhető leírást találsz arról, hogy mire jó ez az alkalmazás, és hogy hogyan használd!

Lépésről lépésre

  • Kattints socialwinner.besocial.hu linkre!
  • Engedélyezd az alkalmazást! (Erre azért van szükség, hogy ki tudd választani azt a bejegyzést, amiből sorsolni szeretnél)
  • Jelentkezz be Facebook azonosítással! Így az applikáció eleve azokat az oldalakat listázza neked, amelyeken adminisztrátor vagy.
  • Ha nem szeretnél lemaradni az alkalmazás jövőbeni fejlesztéseiről és újabb funkcióiról, jól teszed, ha feliratkozol értesítésünkre.
  • Ha mindent jól csináltál, most egy olyan oldalon találod magad, ahol két dolog vár: a felső sávba url-t tudsz beírni, alatta pedig egy listát találsz az általad menedzselt oldalakról. Mik ezek?

1. „Másold be a bejegyzésed url-jét”

Ezzel a funkcióval lehetőséged van egy konkrét posztról kérni információkat. Nincs más dolgod, mint a Facebookról a kívánt poszt url-jét bemásolni ide. Egy adott bejegyzés linkjét legegyszerűbben úgy kapod meg, ha az adott bejegyzés időbélyegére kattintasz a jobb egérgombbal és az url-t kimásolod a vágólapra:

Ha megvan a kívánt link, másold be a megfelelő sorba az oldalon.  Alatta értelemszerű gombokat találsz: exportálhatsz adatbázist a lájkolókról és/vagy a hozzászólókról, illetve lehetőséged van az alkalmazásunkon keresztül nyertest sorsolni.

2. „Válassz az oldal bejegyzések közül”

Ebben a nézetben minden általad menedzselt oldalt kilistázunk, hogy könnyen ki tudd választani, melyik oldalról szeretnél sorsolni.  Ha túl sok oldalt üzemeltetsz, a dolgodat megkönnyítheti a jobboldalt található keresőmező.
Kattints a kiválasztott oldal mellett az „Az oldal bejegyzései” gombra, így kapsz egy listát a 30 legutóbbi posztról. Itt az egyes posztok mellett azt is láthatod, hogy milyen eredménnyel futottak (lájkok és hozzászólások száma), ami megkönnyítheti a kiválasztást.

Ha megtaláltad azt a bejegyzést, aminek a felhasználói közül sorsolni szeretnél, eldöntheted, hogy lemented magadnak a neveket, vagy az alkalmazásra bízod, hogy kisorsolja a nyertest.

Nyertes sorsolása

A Nyertes sorsolás gombra kattintva egy ilyen képernyővel találkozhatsz:

Itt kell kiválasztanod, hogy hány nyertesed legyen, illetve kik nyerhetnek? Több opció közül lehetőséged van a szűkítésre: Választhatod csak a lájkolókat, vagy azokat, akik lájkolták a bejegyzést és hozzá is szóltak, illetve ezek kombinációit. Azt is eldöntheted, hogy a hozzászólók közül mindenki csak egyszer, vagy mindenki annyiszor szerepeljen a listádban, ahányszor kommentelt.

Ha eldöntötted, mit szeretnél, kattints a „Nyertes(ek) kiválasztása” gombra és kész is vagy!  Az oldal alján ott virít a nyertesed,  profilképpel, Facebook profil eléréssel, valamint közvetlen linkkel az üzenetküldés funkcióra mutatva! Ugye milyen egyszerű? 🙂

Ne feledd azonban, hogy az üzenőfali játékokkal nem tudtad az adatbázisod növelni, nem szereztél új email címeket és nem is látsz részletesebb adatokat a játékosaidról. Ezekhez az információkhoz úgy juthatsz hozzá, ha külön alkalmazással játszol, ehhez nyújtanak segítséget az akár ingyenesen is elérhető játék alkalmazásaink. Nézz körül a facebookalkalmazasok.com oldalon és legközelebb tégy próbát velünk!