Változások a Facebook-on létrehozott eseményekben

Közzétéve: 2013. március 12.

A már életben lévő és a várható változásokról az insidefacebook.com számolt be!

A Facebook folyamatosan próbálja vonzóbbá tenni az eseményeket, és növelni az azokon való részvételt. Nemrégiben a visszajelzős funkciókon variáltak, néhol a korábbi „Maybe” (talán) opció helyett már az „Interested” (érdekel) látható, ezen kívül a „Join” (Csatlakozom) nagyobb gombban ölt testet.

Mivel korábban csak kategorikus igennel vagy nemmel lehetett a meghívásra válaszolni, a legtöbben inkább egyiket sem jelölték be, most azonban talán fokozható a csatlakozni vágyók hajlandósága a válaszadásra akkor is, ha a meghívás időpontjában még nem tudják, hogy részt tudnak-e venni az eseményen. Ez természetesen nem csak a csatlakozóknak, de az események létrehozóinak is több lehetőséget ad.

Ezen kívül egy másik fejlesztés is alakulóban van, ez pedig elsősorban az okostelefont használók körében lesz népszerű, most már ugyanis a mobil timeline-okban is megjelentek az események melletti „meghívás” és „csatlakozás” gombok. Egyelőre a mobilok hírfolyamába még nem kerültek be, de amennyiben ott is elérhetőek lesznek, úgy a csatlakozási hajlandóság növekedése várható, hiszen a felhasználók mobilról is egyetlen kattintással csatlakozhatnak a hírfolyamból, vagy hívhatják meg ismerőseiket.

A múlt hónapban a Facebook többféle módon is próbálta interakcióra ösztönözni a usereket az események oldalán, ennek köszönhetően jelent meg például a Jegyvásárlás gomb, amivel a jegyeladási helyszínek forgalmát kívánták növelni. Az oldal felépítése is változott egy keveset: a korábbi baloldalt fenn elhelyezett apró eseményfotót egy jóval nagyobb váltotta fel a lap tetején, így az egész látványosabb külsőt kapott. A Facebook Event csoportja már most dolgozik azon, hogy hogyan lehetne az események népszerűsítését még jobban elősegíteni, természetesen fizetős funkciókban gondolkodnak.