Válassz saját webcímet az oldaladnak!

Közzétéve: 2011. szeptember 15.

A tegnap bevezetett Facebook újítások közül az egyik, hogy mostantól nem szükséges 25 rajongót toborozni a Facebook oldalunkra ahhoz, hogy egyedi linket adhassunk neki. Mostantól akár már az első lépésekkel elvégezhetjük ezt a beállítást, ami sokszor elfelejtődik, bár nagyon fontos:

Legyen az oldaladnak egyedi felhasználóneve!

Mi mutatna jobban a névjegykártyádon, ez: facebook.com/pages/Eper-Piac/124078381007382, vagy ez: facebook.com/eperpiac? Nyilván a második, ezért sose felejtsünk el saját nevet adni rajongói oldalunknak! Ez nagyon egyszerű, menjünk a facebook.com/username oldalra és válasszuk ki az oldalt, amit szeretnénk elkeresztelni. Ha a név szabad, máris lefoglalhatjuk! Vigyázzunk, mert ez a név egy életre szól, később nem tudjuk megváltoztatni!

Username beállítás

Körültekintően adjuk meg a nevet, mert nem tudjuk később megváltoztatni!

Tapasztalatból írjuk, egy dologra figyeljünk: nehogy a saját felhasználónevünknek állítsuk be az oldal nevét,  mert utána kicsit komplikáltabb lesz helyrehozni a tévedést…
Ha mindent jól csináltunk, akkor innentől kezdve oldalunkra mindenhol hivatkozhatunk a rövidebb url-el. Így lett az Eper Piac demo oldalunk is elérhető a facebook.com/eperpiac, sőt a fb.com/eperiac névvel.

A mi Facebook oldalunknak már van egyedi linkje: www.facebook.com/besocial.hu. Ne felejtsétek ki Ti sem ezt az apró lépést a rajongói oldal üzemeltetésénél, egy profi Facebook oldal saját url-t használ!

Akár van már ilyen egyedi felhasználónevetek, akár még nincs, nyomjatok egy Like-ot, hogy a barátaitok is tudjanak erről a lehetőségről! 🙂