Vadonatúj szolgáltatás a Facebookon: Interest Lists

Közzétéve: 2012. március 08.

Úgy látszik, a Facebook megirigyelte a Pinterest és a Twitter listáit és a mai nappal elkezdte bevezetni a saját listázó szolgáltatását, melyet angolul Interest List-nek neveznek (magyar elnevezéssel még nem találkoztunk). A listákba ismert személyek és rajongói oldalak olyan bejegyzései kerülnek, melyek az adott tematikus listába illenek.

A Facebook felhasználók természetesen kialakíthatnak egyedi listákat (ezek lehetnek privátok, vagy mások által is követhetők) a saját tartalmi forrásaik meghatározásával. A tematikus listák a bal oldali menüben kapnak helyet, hasonlóan az Alkalmazások, Oldalak, Csoportok, stb megjelenéséhez. Az általuk generált tartalmat pedig a hírfolyamban követhetjük nyomon.

Eric Feller – Facebook Software Engineer a következőket mondta az új funkcióval kapcsolatban:

„A tematikus listák segítséget nyújtanak a felhasználóknak egy olyan személyreszabott újság létrehozásában, amely a számukra igazán fontos információkat tartalmazza. Megtalálhatóak benne a hagyományos tartalmak (gazdaság, sport, stílus), ugyanakkor lehetőség van a sokkal pontosabb témameghatározásra is, mint pl tech hírek, sportolók, kritikák, stb.”

A tematikus listák összekapcsolják az azonos témákkal foglalkozó közéleti személyiségeket, oldalakat ezáltal pedig a hasonló érdeklődési körrel rendelkező embereket. A legnépszerűbb történések megjelennek a felhasználók hírfolyamában, így gyorsan átnézhetik őket, vagy további bejegyzéseket olvashatnak az adott témában.

Az elkövetkezendő hetekben várható a tematikus listák felbukkanása a bal oldali navigációs sávban, ezt követően lesz lehetőség az ezekre történő feliratkozásra is. Aki nem szeretne várni, elkezdheti összeállítani saját listáit a következő oldalon: https://www.facebook.com/addlist

A Facebook hivatalos bejegyzését itt találhatjátok: http://newsroom.fb.com/Announcements/Introducing-Interest-Lists-109.aspx, a fenti cikket pedig innen fordítottuk: http://www.allfacebook.com/facebook-listsinterest-lists-2012-03