Mielőtt elérjük a 100 rajongót…

Közzétéve: 2011. június 07.

Egy gyerek nevét megválasztani nem is olyan könnyű, gyakorló szülő olvasóink biztos tudják, ez mennyire igaz. Nincs ez másként a rajongói oldalakkal sem, bár elsőre könnyűnek tűnik, szánjunk egy kis időt, meg ezt a rövid cikket annak, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb és leghatékonyabb elnevezést.

Néhány jótanács

  • Ne legyen túl hosszú!
    Sokan gondolják úgy, hogy az oldal nevébe mindent bele kell zsúfolni, ami rólunk szól: „Lali Ingatlanirodája – családi házak, lakások kiadása, eladása a legjobb áron” – ez a megközelítés elriasztja a látogatókat, ha már az oldal neve is vásárlásra tukmál, senki se fogja szívesen megosztani. Legyen a nevünk rövid, frappáns!
  • Ne legyen a név túl általános!
    Ha semmitmondó nevet adunk az oldalunknak, akkor ne várjuk, hogy érdeklődők tömege fog érkezni rá: „Ingatlaniroda” – ugye ebből Te sem jöttél rá, milyen cég áll az oldal mögött? Törekedjünk arra, hogy a nevünk egyértelműen azonosítson is minket, hisz ahogy a vállalkozásunknak, cégünknek is választottunk egyedi nevet, a rajongói oldalunknak is illene. Hacsak persze nem olyan oldalt készülünk létrehozni, mint például a Bundas Kenyer, de ez egy teljesen más történet…
  • Utalj a nevedben a tevékenységedre!
    Jusson eszünkbe, hogy a  Facebook keresőjébe sokszor általános szavakat írunk, ha például kíváncsiak vagyunk arra, milyen autókereskedés, borászat, étterem, hotel, stb. található a közösségi portálon. Hacsak nem világhírű, bevezetett nevünk van, mint pl. a Coca Cola, akkor gondoskodjunk arról, hogy a keresőkben legalább egy konkrét szóra megjelenjünk. Villa Medici, vagy Hotel Villa Medici… nagyon nem mindegy!
  • Gondolj a keresőkre! Használd a céged nevét a rajongói oldalad nevében, mert a Google és a többi keresők szeretik, ha egy oldalon sokszor jelenik meg a neved. És a Facebook oldalon minden bejegyzésnél meg fog jelenni, ha egyszer ez az oldalad neve…

Elrontottam, hogyan változtassam meg?

Ha az elején vagy a dolgoknak, akkor semmi gond, 100 rajongóig egyszerűen módosíthatod az oldalad nevét. Csak kattintsunk az oldal szerkesztésénél az Alapadatok fülre és a Név mezőbe írjuk be az új nevet. De figyeljünk, mert ez a lehetőség tényleg csak 100 rajongóig áll rendelkezésünkre, utána már nem lehet nevet változtatni! Gyorsan le is cseréljük a demó oldalunk jó hosszú nevét, elég lesz nekünk csak az Eper Piac:

 

Névváltoztatás

Cseréljük le a nevet, ha nem tetszik!

Ugyanitt tudjuk megváltoztatni az oldal kategóriáját is, ha esetleg menet közben rájönnénk, hogy nem jól választottunk. Ezzel annyira nem kell sietnünk, menet közben bármikor cserélhetjük, nincs rajongó számhoz kötve.

Legyen az oldaladnak felhasználóneve!

Mi mutatna jobban a névjegykártyádon, ez: facebook.com/pages/Eper-Piac/124078381007382, vagy ez: facebook.com/eperpiac? Nyilván a második, ezért sose felejtsünk el saját nevet adni rajongói oldalunknak! Ha már van 25 rajongónk, akkor ez nagyon egyszerű, menjünk a facebook.com/username oldalra és válasszuk ki az oldalt, amit szeretnénk elkeresztelni. Ha a név szabad, máris lefoglalhatjuk! Vigyázzunk, mert ez a név egy életre szól, később nem tudjuk megváltoztatni!

Username beállítás

Körültekintően adjuk meg a nevet, mert nem tudjuk később megváltoztatni!

Tapasztalatból írjuk, egy dologra figyeljünk: nehogy a saját felhasználónevünknek állítsuk be az oldal nevét,  mert utána kicsit komplikáltabb lesz helyrehozni a tévedést…
Ha mindent jól csináltunk, akkor innentől kezdve oldalunkra mindenhol hivatkozhatunk a rövidebb url-el. Így lett az Eper Piac oldalunk is elérhető a facebook.com/eperpiac, sőt a fb.com/eperiac névvel.

 

Ezután a kis kitérő után következő bejegyzésünkben már a rajongók megszerzéséről és a napi üzemeltetésről írunk pár tanácsot. Addig is nyomjatok egy like-ot, ha tetszett a cikk, vagy írjatok, ha valami észrevételetek van!