Új módszer a filmek és könyvek megosztására Facebookon

Közzétéve: 2013. április 09.

Miközben egyre több felhasználónál jelenik meg az új idővonal és hírfolyam, a Facebook több lehetőséget nyújt a könyvekről, filmekről, TV műsorokról és zenéről szóló sztorik megosztásához is.

Az InsideFacebook felfedezte, hogy a „Láttam” és a „Megnézendő” listákhoz már közvetlenül a hírfolyamból is lehet filmeket hozzáadni. Továbbá ugyanezt megtehetjük az ismerősök profilján talált tartalommal is.

Például, ha olyan elemekről látunk posztot a hírfolyamukban, amelyeket az ismerőseink adtak az idővonalukhoz, annak sarkában lévő plusz jelre kattintva kiválaszthatunk egy listát és azt, kivel akarjuk azt megosztani. Korábban már elérhető volt ez a funkció a zenéknél is, legutóbb pedig néhány filmekkel kapcsolatos bejegyzésnél volt látható, ahogyan az alábbi példa is mutatja.

Ezek az opciók arra ösztönzik a felhasználót, hogy több oldallal kerüljön kapcsolatba, amely egyértelműen bizonyítja a közösségi háló hirdetéscélzási mechanizmusát, keresési eredményeit, hírfolyam relevanciáját és ajánlásait.

Egy ismerős profilján talált filmeket, könyveket, TV műsorokat és zenéket szintén a saját idővonalukhoz és Névjegyükhöz adhatják a felhasználók. Az új dizájnban ezek a bal oldali sávban jelennek meg.

Ha egy felhasználó már hozzáadott egy elemet a listához, egy kis pipa fog megjelenni a jobb felső sarokban.

Ezek az opciók azoknál a bejegyzéseknél még nem jelentek meg, amelyeknél a felhasználók megoszthatják, éppen mit néznek vagy mit hallgatnak. Ezek a strukturált állapotfrissítések még sok felhasználóhoz nem jutottak el, de ha el fognak, a Facebook megkönnyíti majd a kezelésüket és azt, hogy még több tartalmat adhassunk az idővonalunkhoz.