Töltsd fel a mobilodat kávéval!

Közzétéve: 2013. február 11.

Magányosan ülsz a kedvenc bárodban, mi a legrosszabb, ami előfordulhat veled? Nem, nem az, hogy kifogytak a kedvenc sörödből. Még csak nem is az, hogy 10 ismerkedős dumádból egyik sem aratott sikert aznap este. Hanem hogy ücsörögsz, és a mobilodat nyomkodod, majd egyszercsak megjelenik a képernyő tetején a veszedelem: LE FOGSZ MERÜLNI! Kétségbeesetten konnektor után kutatsz, de természetesen esélytelen, hogy találj egyet. Mi a megoldás?

Az engadget.com igencsak érdekes – és ki tudja, talán hiánypótló – kütyüről számolt be a minap weboldalán, méghozzá egy olyan telefontöltőről, melyhez semmi más nem kell, mindössze egy bögre forró kávé, vagy egy pohár jó hideg üdítő. Hogyan működik?

A szerkentyűnek két oldala van, egy piros és egy kék. A piros oldalra forró italt helyezhetsz, míg a kékre hideget. Azt már körülbelül két évszázada felfedezték, hogy a hőmérséklet-különbség hasznosítható energiatermelésre, ez az elv érvényesül itt is. Csak kapd elő a One Puck töltődet, helyezd a megfelelő oldalra a kedvenc italodat, és csatlakoztasd rá a telefont! Ugye, milyen egyszerű?

A hiánypótló találmány valószínűleg 150 dollár környékén lesz majd megvásárolható, amint beindul a tömeggyártása, addig is nézzétek meg a prototípust működés közben, ebben a videóban!

Kipróbálnád? 🙂