Timeline a rajongói oldalakon = 46%-kal több interakció a bejegyzéseknél

Közzétéve: 2012. április 11.

A vélemények, mérések és tapasztalatok úgy tűnik meglehetősen széles skálán mozognak, ami a Timeline előnyeit és hátrányait illeti. Nemrégiben arról hoztunk egy írást, hogy a váltás óta csökkenés mutatkozott a rajongói oldalak aktivitásában, míg ez a cikk arról számol be, hogy a bizonyos típusú bejegyzéseken mért interakciók gyakorisága viszont megnőtt. Az írást eredeti nyelven a marketingland.com oldalán találjátok!


Alig több mint egy hónap telt el a nagy bejelentés óta, és a tapasztalatok eddig igen pozitívnak mondhatóak a Timeline megjelenésről. A Simlpy Measured mérése azért ennyire pozitív, mert kifejezetten azokra az elemekre koncentráltak, melyek a Timeline bevezetésével nagyobb hangsúlyt kaptak: a fényképes és videós tartalmakra, melyek az új formula segítségével vizuális terepen sokkal hatásosabban hódítanak.

A teszteléshez 15 rajongói oldalt vettek górcső alá, melyek teljesítményét a váltás előtt és után is folyamatosan figyelték. Nagy általánosságban elmondható, hogy a mért tartalmak átlagosan 46%-kal javították teljesítményüket a váltás után.

A Simply Measured tovább ment, és a bejegyzéseket típusonként kezdte vizsgálni. Talán nem meglepő, hogy a vizsgálat során a státuszfrissítéseken kívül minden típus jobban vizsgázott az Idővonalas verzióban, mint előtte: a fotók 52%-kal, míg a videók 49%-kal teljesítettek jobban.

Összességében nézve a felmérést: az egyes tartalmak kiugró teljesítményét és a sima, szöveges bejegyzések eredményeit összevetve átlagosan 14%-kal javult a rajongói elkötelezettség. A teljes tanulmányt ezen a linken éritek el.

És mi a helyzet a magyar oldalakkal?

Megnéztünk 5 általunk üzemeltetett, nagyobb rajongószámmal rendelkező oldalt, ahol átlagosan 35-40%-os emelkedést tapasztaltunk.
Egy szó mint száz, a vélemények megoszlanak, de talán nagyobb számban vannak azok, amik a pozitív hatásokról számolnak be.
Ti mit tapasztaltatok inkább? Függ vajon a Timeline hatása attól, hogy az ember milyen tematikájú Facebook oldalt üzemeltet? Várjuk hozzászólásaitokat, és ha tetszett a cikk, osszátok meg bátran! 😉