Tényleg kíváncsi vagy, ki törölt az ismerősei közül a Facebookon?

Közzétéve: 2012. január 31.

Mióta elkezdtük ezt a blogot írni, azóta érkeznek hozzánk rendszeresen a kérdések, vajon hogyan lehetne megtudni, ki törölte az ismertséget velünk. Látjuk, hogy a barátaink száma kevesebb lett, de a Facebook mindig ügyelt arra, hogy ne tudjuk meg, ki „hagyott el” minket. Az Allfacebook cikkének hála megismerkedtünk egy böngésző kiegészítővel, ami választ ad a kínzó kérdésre.

Ez a teljesen ingyenes kiegészítő elérhető az összes elterjedt böngésző alá: fut Internet Explorer-en, Chrome-on, Firefox-on, sőt, Opera és Safari alatt is. Chrome alatt minden további nélkül telepíthető, Firefox felhasználóknak előtte installálni kell a Greasemonkey kiegészítőt is. Miután telepítettük az Unfriend Finder-t, a Facebook felületünk néhány apróbb változtatáson megy keresztül:

 

  • A jobb fölső sarokban, a nevünk mellett megjelenik egy Unfriends link, csakúgy, mint a profilképünk alatt a tab-ok között
  • Ha néhányan törlik a kapcsolatunkat, egy vörös szám jelzi majd, hány régi ismerőstől kell elbúcsúznunk
  • Ha  a jobb fölső linkre kattintunk, megjelennek a nevek, akik töröltek minket
  • Ha a bal oldali tab-ra kattintunk, szintén a nevet láthatjuk, azzal a kiegészítéssel, hogy azt is látjuk, mikor törölték az ismertségünket.
  • Hasonlóképp a fentiekhez egy értesítést is kapunk a szokott módon, hogy valaki többé nem a barátunk

A törlésen túlmenően az Unfriend Finder megmutatja, kik nem igazolták még vissza a mi ismerősnek jelölésünket, illetve kik utasították el a kérésünket.

Hasznos alkalmazás? Használni fogjátok? Akár igen, akár nem, gondoljatok kíváncsi ismerőseitekre, osszátok meg ezt a bejegyzést, hogy ők is tudjanak róla! 🙂