Teljesen megújulnak a Facebook oldalak!

Közzétéve: 2014. március 10.

Ezen a héten a Facebook egy teljesen új kinézetet adott az oldalak megjelenésének, amely fokozatosan jelenik majd meg minden oldalon. A változtatás célja, hogy a felhasználók számára átláthatóbbá varázsolják az oldalakat és segítsék az adminokat, hogy minél hatékonyabban ki tudják használni a felületet.

Íme a legfontosabb változtatások az oldalak esetében:

Megújul az üzenőfal felülete

A megújult Facebook oldal jobb oszlopjában kapnak helyet a posztok. Ez az egy-oszlopos megoldás azt jelenti, hogy minden posztod ugyanúgy jelenik meg az oldalon és a hírfolyamban is.

A bal oldali oszlop az oldaladon tartalmazza majd az információkat a cégedről: térkép, nyitvatartás, telefonszám és a website URL-je, de ugyanígy itt helyezkednek majd el a fotók és a videók is.

Könnyebb hozzáférés a legfontosabb admin eszközökhöz

Mostantól nem számít, hogy hol vagy az oldaladon, mindig látni fogod az információkat az éppen futó hirdetésekről, az új like-okról, de úgyanúgy a nem olvasott értesítőket és üzeneteket is elérheted majd innen.
Ha az „Aktuális hét” menüponton belül adott témára kattintasz, még több információhoz juthatsz majd azzal kapcsolatban.
Ezen felül egy új navigációs felületet is kapnak az adminok az oldal tetején, egyszerűbbé téve ezzel a hozzáférést a tevékenységekhez, a statisztikához és a  beállításokhoz. A „közönség építése” menüpont az oldal tetején direkt hozzáférést biztosít majd a hirdetési fiókokhoz.

Figyeld meg a konkurenciát!

Most, hogy megnéztük a külső változtatásokat, itt egy újabb izgalmas frissítés: a Facebook egy új „megfigyelő” menüpontot is létrehozott az Insights eszközei között, amely elérhető lesz minden admin számára. Ez az új menüpont a versenytárs megfigyelést hivatott szolgálni: az adminok létrehozhatnak egy listát a saját oldalukhoz hasonló oldalakból és folyamatosan tudják követni és összehasonlítani a konkurencia tevékenységét a sajátjukkal.

Az „áttekintés” menüpont mutat majd fontosabb statisztikát a konkurens oldalakról, a  „posztok” menüpont pedig megmutatja majd az elmúlt hét legnézettebb posztjait a követett oldalakon.

A taboknak befellegzett?

Egyelőre mindenki számára rejtély, hogy hova tűntek az egyedi tabok, értékelések.

Egy letisztult, szép designt kaptunk a Facebook oldalhoz, de nekünk azért hiányoznak a jól megszokott, bevált eszközeink az oldalakon, amivel színesebbé tudtuk varázsolni és valamilyen szinten megkülönböztetni őket a többi oldaltól.
Reménykedjünk, hogy ezek nem fognak végleg megszűnni, a tippünk, hogy a „Továbbiak” menüpont alatt helyezkednek majd el, amivel elérésük nehezebb lesz, biztosan kevesebb látogató fog majd rájuk kattintani.

A tesztelés után mi is nagyobb következtetéseket tudunk majd levonni erről a változtatásról.

Nektek hogy tetszik?