Tag-elési lehetőség Instagramon

Közzétéve: 2013. május 03.

A népszerű képmegosztó egy újabb funkciót irigyelt el a Facebook-tól: mostantól megjelölhetőek lesznek a személyek a fotókon, ráadásul nem csak számítógépen, hanem mobileszközökön is – számolt be a webpronews.com.

Az új alkalmazás lehetővé teszi, hogy a fotón szereplő személyeket bejelöljük rajta. A teendőnk mindössze annyi, hogy a kiválasztott kép közzétételekor az „Add people” gombra kattintunk, ahonnan barátokat, ismerősöket, márkákat, tehát nagyjából bárkit és bármit jelölhetünk a fotóra a felhasználóneve segítségével.

Mitől új ez a funkció? Hiszen eddig is lehetett neveket adni egy-egy képhez, azonban a korábbi @ karakterrel jelölt nevek szó szerint csak említések voltak, nem volt világos, hogy ők milyen relációban vannak a képpel – rajta szerepelnek, vagy csak említés szintjén van közük hozzá.

„A fényképek emlékek. Emberek, helyszínek, pillanatok megörökítői. Mindig is szerettük volna, ha a felhasználóink egyszerűen adhatnak történetet a fotóiknak. Így a képaláírások és a hashtag jelölések voltak a válaszok a „Mi ez?” kérdésre, a térképes alkalmazás adott feleletet arra, hogy „Hol?”, mostantól pedig arra is választ kapunk, hogy „Kivel?”” – nyilatkozta az Instagram.

Azok a képek, amiken megjelölésre kerültünk, a profilunk egy új blokkjában jelennek meg, értelemszerűen a „Képek rólad” elnevezéssel. Ezek a képek kivétel nélkül megvédhetőek mindazon adatvédelmi beállításokkal, amiket a Facebook-on is láthatunk: meghatározhatjuk egy-egy fotó láthatóságát, de azt is elérhetjük, hogy senki se tudjon minket az engedélyünk nélkül rájelölni egy-egy képre.

Az új funkció május 16-ig béta üzemmódban fut, ez alatt az idő alatt az esetlegesen felmerülő problémákat is jelenthetjük a fejlesztőnek, ezt követően pedig valószínűleg mindenhol és mindenki számára elérhetővé teszik a tag-elést.