Gyors tipp – figyeljük a spam-nek jelölt kommenteket!

Közzétéve: 2011. július 06.

Nincs is annál jobb, mint amikor él az oldalunk, folyik a párbeszéd a bejegyzések alatt, szaporodnak a hozzászólások. Ilyenkor – azon túl, hogy részesei vagyunk a beszélgetésnek – figyeljünk arra, hogy a Facebook olykor spam-nek jelöl bizonyos hozzászólásokat. Vicces dolog ez, mert mind a hozzászóló, mind az adminisztrátor úgy látja, hogy ott van a bejegyzés, de a többiek számára láthatatlan. Lássuk, hogy ismerhetjük fel és mi a teendőnk ilynekor?

Keressük a szürke csíkokat!

Hogy egy adott hozzászólás spam-nek lett jelölve, azt nagyon egyszerű észrevenni: a komment háttere szürke lesz és a jobb fölső sarkában ott virít egy nagy X, így:

A spam-nek jelölt hozzászólás szürke hátterű!

Gyakori hiba, hogy az oldal üzemeltetői nem veszik észre ezt az apróságot és válaszolnak is a hozzászólásra, de ne feledjük, csak mi és a komment írója látja a saját bejegyzését, így a többiek elég értetlenül fogják olvasni, amit írtunk. Kerüljük el ezt a hibát és állítsuk vissza a hozzászólást, hogy ne legyen spam. Kattintsunk az X-re és ott válasszuk ki az Unmark as a Spam opciót:

Sajnos a Facebook nem küld értesítést se nekünk, se a szerzőnek arról, hogy letiltotta a hozzászólást, ezért egyetlen lehetőségünk maradt: rendszeresen figyelni a bejegyzéseket és az arra kapott kommenteket. Ez persze nem lehet nagy gond, hisz egy adminnak ez beletartozik a napi rutinba, ugye? 🙂

Mint mindig, most is bátran kérdezz, ha valami még nem teljesen egyértelmű, igyekszünk mielőbb válaszolni. Ha pedig tetszett újabb rövid tippünk, mutasd ezt meg nekünk azzal, hogy kattintasz alább a Tetszik-re! 🙂