Social Poll – nyereményjáték alkalmazás ingyen!

Közzétéve: 2012. június 14.

Régi olvasóink már tudják, hogy folyamatosan próbáljuk az oldal tulajdonosokat a szabályos nyereményjátékok irányába terelni, megpróbálva felszámolni a rengeteg like-olós, megosztós játékot, melyeket sokan az üzenőfalakon játszanak. Többször kapjuk ilyenkor válaszul, hogy muszáj szabálytalanul játszani, mert egy szabályos nyereményjáték túl drága, nem akar senki többet fizetni az alkalmazásért, mint amit maga a nyeremény ér. Ezen szeretnénk most változtatni, készítettünk egy átlátható, ingyenes nyereményjáték alkalmazást, amit mindenki szabadon használhat az oldalán.

A Social Poll játék lényege igen egyszerű: feltehetünk egy kérdést az olvasóinknak, majd válaszlehetőségeket adhatunk meg, melyekből egyet kell kiválasztania a felhasználóknak. A játékban való részvételhez a játékosnak meg kell adnia a nevét és az email címét. A játék szervezője minden válaszról email értesítést kap, benne a játékos nevével, email címével és a válasszal.

Az oldal adminisztrátorai első telepítéskor egy előre feltöltött tartalommal találkoznak, melyet elemenként módosítva szabhatják teljesen személyre maguknak. Nézzük gyorsan végig, miket kell beállítani egy saját játék összeállításához!

Általános Beállítások

Az első részben az alkalmazás általános beállításait kell elvégeznünk:

  • Alkalmazás élesítése: alapállapotban kikapcsolt, a rajongók addig nem látják az általunk feltöltött tartalmat, amíg nem állítjuk át „Igen”-re. Amíg nincs átkapcsolva, minden rajongó a default feltöltött szöveget látja majd.
  • Rajongók megkülönböztetése: lehetőségünk van arra, hogy más tartalmat jelenítsünk meg azoknak, akik még nem rajongóink (pl: „Kattints a Tetszikre, ha játszani szeretnél!”). Ehhez ennél a pontnál az „Igen” választ jelöljük, majd az alatta levő zöld gombra kattintva szerkesszük meg a nem rajongóknak szóló tartalmat.
  • E-mail cím: erre a címre fognak érkezni a játékosok válaszai

Update: Felhasználóink kérésére beletettünk egy Megosztás gombot is, mellyel a játékosok megoszthatják üzenőfalukon az alkalmazást. Mostantól lehetőségünk van beállítani, milyen szövegekkel jelenjen meg a megosztás lehetősége. Ehhez az általános beállítások megfelelő mezőit kell kitöltenünk:

Fontos, hogy amíg nincs kitöltve mindkét mező, a Megosztás gomb sem jelenik meg az oldalon. Azonban ha beállítottuk a paramétereket, akkor a válasz beküldése alatt megjelenik ez a gomb:

A gombra kattintva pedig felugrik egy ablak, melyben megoszthatjuk a játékot üzenőfalunkon:

Update 1: Szintén a felhasználóink kérésére tettünk egy Oldal előnézete gombot az alkalmazás admin felüleletére, melyre kattintva megnézhetjük, hogyan fogják látni rajongóink a játékot:

Az előnézetből az ablak felső sorában látható linkkel juthatunk vissza az adminisztrációs felületre.

Stílus beállítások

  • Fejléc: lehetőségünk van az alkalmazás tetejére egy képet beilleszteni fejlécként. Ha élni akarunk a lehetőséggel, akkor itt kapcsoljuk be, majd lentebb a képre mutatva a megjelenő ceruza ikonra kattintsunk és töltsük fel egyedi képünket.
  • Háttérszín: Egyedi háttérszínt adhatunk meg alkalmazásunknak. Kattintsunk a beviteli mezőre és válasszuk ki a megfelelő színt.
  • Háttérkép, háttérkép ismétlődés, pozició: amennyiben úgy gondoljuk, akár képet is feltölthetünk háttérként, melyet különböző ismétlődéssel, elrendezéssel is beletehetünk az alkalamzásba

Kérdés/Válaszok

Itt adhatjuk meg  a játék kérdését, illetve a lehetséges válaszokat.

Fontos, hogy a válaszokat sortöréssel (Enter) válasszuk el egymástól! Célszerű 2-4 válaszlehetőséget megadni a kérdéshez, annál több már ronthat a játék hatékonyságán. Ha bevittük az összes választ, kattintsunk a zöld, mentés gombra.

Tartalmi elemek

A fejléc képe alatt lehetőségünk van írni egy rövid leírást is a játékhoz, mely a kérdés fölött jelenik meg. Ezt a szöveges mezőt a default szövegre mutatva a bal fölső sarokban megjelenő ceruza ikonra kattintva szerkeszthetjük.

Ha itt megírtuk a szöveget, már csak a játékszabályzatot kell elkészítenünk, mely az alkalmazás legalján található. Szerkeszteni ugyanúgy tudjuk, mint fenti szöveget:

Amikor ezzel is készen vagyunk, már semmi más dolgunk nincs, mint élesíteni az alkalmazást a legfölső menüpontban és nekikezdeni a saját, szabályos nyereményjátékunknak!
Az alkalmazást innen éritek el, egyelőre teszt verzióban: https://www.facebook.com/besocial.hu/app_456989387673587
Minden visszajelzést örömmel veszünk, ha bármilyen észrevételetek lenne, írjátok meg nekünk! Sok sikert mindenkinek a játékhoz! 🙂