Social Poll – Gyakori kérdések és tanácsok

Közzétéve: 2012. május 22.

Nagy örömmel láttuk, hogy immár több, mint 200 oldalra telepítették olvasóink a Social Poll nyereményjáték alkalmazásunkat, mellyel teljesen ingyenesen és nem utolsó sorban szabályosan játszhatunk rajongói oldalunkon játékokat. Mai bejegyzésünkben néhány gyakran felmerült kérdésre adunk választ, illetve adunk pár tanácsot, hogyan hozhatjuk ki a maximumot az alkalmazásból.

Hogyan telepítsem az oldalamra?

Nagyon egyszerű, kattintsunk erre a linkre, majd a TELEPÍTÉS gombra:

Ezt követően ki kell választanunk, mely oldalunkra szeretnénk telepíteni az alkalmazást. Nyissuk le a legördülő listát, jelöljük ki a kívánt oldalt és kattintsunk az „Add Page Tab” gombra:

Ha ezzel megvagyunk, máris ott az alkalmazás az oldalunkon és megkezdhetjük a beállításokat.

Hogyan változtatom meg az alkalmazás képét és nevét?

Az oldalra feltett alkalmazás alapállapotban egy szürke képpel érkezik és a Social Poll névvel. Ezeket azonban bármikor átírhatjuk és javasoljuk is, hogy mindenki alakítsa át, igazodva a saját játékához. Kattintsunk az alkalmazás képére mutatva a kis ceruza ikonra:

Ezt követően pedig válasszuk a legördülő mezőből az „Edit Settings” linket és ezt az ablakot fogjuk látni:

Itt tudjuk lecserélni a képet és feltölteni a sajátunkat (Custom Tab Image), illetve átírni az alkalmazás nevét, ami a kis kép alatt fog látszani (Custom Tab Name). Egy szép megoldást találtunk a személyre szabásra az I love Somogybabod oldalán:

Hogyan működik a nem rajongóknak szóló felület?

A nem rajongóknak szóló oldalt úgy készítettük el, hogy egy szürke, áttetsző felületre kerüljön fel a szöveges tartalom, mögötte csak sejtetve a tényleges játékot. Ide érdemes beírni egy rövid szöveget, például így, ahogy az Anyakanyar oldalán láttuk:

De bátrabbak megpróbálkozhatnak HTML kódokkal is és egészen egyedi kapuoldalakat hozhatnak létre:

Határt csak a képzelőerő és a programozói tudás szabhat, de bármelyik megoldást alkalmazzátok is, a like előtti tartalmat mindenképp javasoljuk bekapcsolni, hiszen csak így tudjuk elérni, hogy kizárólag rajongók játszanak.

Hogyan oszthatom meg a játékot az üzenőfalamon?

A játék alkalmazásunk telepítés után egy egyedi linkkel rendelkezik, melyet bármikor kimásolhatunk a böngészősávból és megoszthatunk az oldalunkon rajongóink között. Talán még nem tudja mindenki, de az így kapott linket megosztás előtt szerkeszthetjük: egyedi címet és leírást adhatunk neki, illetve kiválaszthatjuk a kis képet is, ami megjelenik a linkben. Ezt egy régebbi videónkon mutatjuk meg, ma is ugyanígy tudjuk átírni a mezőket:

Sok játékosra számítok, hogyan kezeljem az beérkező válaszokat?

Mivel ez a játék nem gyűjt adatbázisba neveket, minden egyes választ egy külön email-ben fogunk megkapni. Ha úgy reméljük, hogy sok válasz érkezik majd a beállított mail címre, mindenképp javasoljuk egy külön erre a játékra létrehozott email cím létrehozását, ahova csak a válasz levelek érkeznek. A gmail-ben percek alatt lehetőségünk van ilyen mail címet csinálni. Ha ezzel megvagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy a játék végeztével a gmail keresőjével leszűrjük a helyes válaszokat beküldőket (a keresőbe írjuk be a helyes választ és válogassuk le a leveleket e szerint). Az így kapott listából könnyen sorsolhatunk nyertest, akár a többi rajongó bevonásával, akár a random.org segítségével, vagy bármilyen, általunk választott módszerrel.

Elkezdtem használni a játékot, de félek, hogy egy idő után fizetős lesz

Többen kérdezték tőlünk, hogy meddig lesz ingyenes ez az alkalmazás? A válaszunk mindenkinek ugyanaz: ezt az alkalmazást mindig is ingyen fogjuk adni, amíg csak bírják a szervereink. 🙂 A célunk az, hogy minél többen játszanak szabályosan akkor is, ha a költségvetésük nem enged meg még minimális beruházást sem egy játék alkalmazásba. Természetesen ha komplexebb, nagyobb tudású és hatású játékot szeretnétek oldalatokra, arra is örömmel adunk ajánlatot, de kéretlen levelekkel senkit nem fogunk zaklatni, ígérjük! Viszont azt megköszönjük, ha megosztod ezt a bejegyzést, hogy minél többen megismerjék, van egy költséghatékony módja is a szabályos játéknak.

Sok sikert a játékkampányotokhoz!