Social ImageVote – Képfeltöltős alkalmazás ingyen

Közzétéve: 2012. augusztus 17.

A Social Poll és Social Gallery után egy újabb népszerű nyereményjáték típus ingyenes verzióját is elkészítettük, ezzel próbálva segíteni azoknak, akik nem szeretnének, vagy nem tudnak költeni egy szabályos alkalmazásra.
Ha eddig a Facebook funkciógombjaival (like) gyűjtötted a felhasználók szavazatait az üzenőfalra, vagy egy albumba feltöltött képek között, tudnod kell, hogy ez nem felelt meg a Facebook promóciós előírásainak. Ha szeretnél ezen változtatni ingyen, olvass tovább, mert bemutatkozik a Social ImageVote alkalmazás!

Mire való?

Egyszerű: határozz meg egy témát, kérd meg a felhasználókat, hogy küldjenek a témához kapcsolódó saját fotót, majd ösztönözd őket arra, hogy népszerűsítsék saját pályaműveiket – tehát toborozzanak rá szavazókat. Az alkalmazást 5000 fős rajongói tábor alatt  és maximum 100 feltöltött képig INGYENESEN használhatod és szabhatod saját oldaladhoz illőre, 5000 rajongó fölött pedig kedvezményes áron juthatsz hozzá a folytatáshoz, kibővített funkciókkal!

Hogyan használjuk az Adminisztrációs felületet?

Alkalmazás menüpont

Itt van lehetőség a feltöltött képek, illetve Prémium változat esetén a hozzászólások kezelésére, valamint a játékban résztvevő felhasználók adatainak megtekintésére.

Képek kezelése

Ezen a felületen törölhetők a feltöltött képek, illetve a képcímeket is itt lehet módosítani.

Hozzászólások kezelése

Prémium változat esetén a felhasználók hozzá is szólhatnak a képekhez. A hozzászólások törlésére, illetve moderálásra van lehetőség ebben a menüpontban.

Felhasználók

Az „összes felhasználó” menüpontot kiválasztva listázhatjuk a játékban résztvevő felhasználókat. A lista exportálásához válasszuk az „összes felhasználó exportálása” menüpontot. Az adatokat egy CSV fájlban kapjuk meg.
Ha nincs szükségünk egyszerre minden felhasználó adataira, lehetőségünk van letölteni csak a játékosok, vagy csak a szavazók adatait is.

Stílus beállítások

Beállítható a fejléc, illetve lábléc láthatósága mellett az alkalmazás háttérszíne, valamint a tartalmi területre egyedi háttérkép is feltölthető. A felöltött háttérkép pozíciója és ismétlődése szintén itt állítható be.

Általános beállítások

Ebben a menüpontban állíthatjuk be az alkalmazás legtöbb paraméterét. Többek között lehetőség van a rajongók megkülönböztetése mellett beállítani a játék kezdő és végdátumát, valamint az egyes oldalak szövegeit is itt módosíthatjuk.

Saját adataim

Az itt megadott e-mail címre küld tájékoztatást az alkalmazás új kép feltöltése esetén (csak Prémium változat), illetve ingyenes verziónál figyelmezető levelet, amennyiben a képek, vagy a rajongók száma megközelíti a beállított korlátozást.
Az alkalmazás csak akkor aktiválható, ha ki van töltve az email cím mező.

Alkalmazás aktiválása

Az alkalmazás élesítése csak akkor lehetséges, ha a „saját adatok” blokkban ki van töltve az e-mail cím mező. Amíg az alkalmazás inaktív, egy alapértelmezett szöveget látnak az oldal látogatói, amit szintén itt lehet módosítani.
Beállítható, hogy a játékot csak rajongók érhessék el. Ehhez a „rajongók megkülönböztetése” mezőt állítsuk „igen” állapotra. Ekkor lehet megadni a nem rajongóknak megjelenő alapértelmezett szöveget.

Alkalmazás testreszabása

Beállítható a játék kezdő és végdátuma. A beállított intervallumon kívül a képfelötlés menüpont nem jelenik meg. Ehhez hasonlóan adható meg a szavazás kezdő és vége dátuma is. Ha nincs szükség a dátumok beállításra, hagyjuk üresen ezeket a mezőket.


Fontos! Ingyenes alkalmazás esetén, ha eléri a beállított korlátozást (képek szám, vagy rajongók száma), az itt megadott értékektől függetlenül tiltásra kerül a képfeltöltés, illetve 5000 rajongó elérése után a szavazás funkció.
Ugyanitt állítható be az egy felhasználó által feltölthető képek száma (korlátlan: 0), illetve prémium verzió esetén a toplista elemeinek száma. Szintén prémium verzió esetén engedélyezni lehet, hogy a felhasználók hozzá is szólhassanak az egyes képekhez.

Megosztás szövegek

A játékban minden kép alatt megjelenik a Facebook megosztás gomb. Itt van lehetőség beállítani a megosztás ablakban megjelenő címsort és a megosztás szövegét.

Egyedi oldalak szerkesztése

Itt módosítható a kezdőoldal, a szabályzat és a játékleírás oldalak tartalma.

Statisztika
Ebben a menüpontban gyors áttekintést kapunk a feltöltött képek, a rajongók illetve a felhasználók számáról. Az ingyenes verzióban kevesebb adat jelenik meg.

Váltás látogatói nézetre

Adminisztrátorként belépve a szerkesztőfelület felett megjelenő gomb segítségével válthatunk az adminisztrátori és a felhasználói nézet között.

Felhasználói felület

Öt menüpont jelenik meg a felhasználói felületen:

Kezdőlap, Játékleírás, Szabályzat
Az adminisztrációs felületen beállított tartalom jelenik meg ezeken az oldalakon.


Szavazás

A feltöltött képek listázása, illetve szavazási lehetőség. Az egyes képekre kattintva a nagyméretű kép alatt jelennek meg a hozzászólások (prémium funkció).
A szavazás gomb csak a megadott dátumokon belül érhető el, illetve az ingyenes alkalmazás esetén akkor is inaktív, ha az alkalmazás elérte a beállított korlátokat. Egy felhasználó egy nap csak egyszer szavazhat.
A képek találati listája szűkíthető feltöltő neve, vagy a kép címe alapján.

Képfeltöltés

Egy felhasználó akár több képet is feltölthet, a képek száma az adminisztrációs felületen módosítható. A feltöltött kép mérete legfeljebb 2 MB lehet, illetve korlátozva van a fájl típusa is (csak JPG, PNG vagy GIF).
A feltöltéshez meg kell adni a kép címét, majd a „kép feltöltése” gombra kattintva választhatjuk ki a képet.

Feltöltés után jelöljük ki, hogy a kép mely részét szeretnénk bélyegképként használni, majd a „mentés és publikálás” gombra kattintva menthetjük el a képet.

Az alkalmazás jelenleg többek között a Formula.hu oldalán fut, így ott is meg tudjátok tekinteni.

Reméljük sokan hasznát veszitek ennek az alkalmazásnak. A jövőben igyekszünk sok tippet, ötletet adni, hogyan lehet jól használni egy ilyen promóciót. Használjátok, cserébe csak egy like-ot, vagy egy megosztást kérünk, hogy minél többen megismerhessék!