Sikeres Facebook trükkök az Intel fegyvertárából

Közzétéve: 2013. január 13.

Az Intel média menedzsere Ekaterina Walter osztja meg velünk milyen trükköket alkalmaznak, hogy sikeres legyen a Facebook oldaluk. A teljes cikket itt találod!

Miért Facebook?

Mindannyian tudjuk, hogy a Facebook elérte a 1 milliárd felhasználót. Ekaterina az aktív felhasználók számára hívja fel a figyelmünk.

  • 584 millió napi aktív felhasználó
  • 81%-uk az USA-n és Kanadán kívül él
  • A felhasználók napi egy milliárd tartalmat (képet, linket, bejegyzést) osztanak meg

A Facebook működése befolyásolja a web forgalmát is. A Fortune 100-as cégek 40%-nak folyamatosan csökken a weblapjaikon mért forgalma. Ezért ezeknek a cégeknek aktívan kell a Facebookon szerepelniük, hogy elérhessék az érdeklődő vásárlóikat.

Facebook a megfelelő felület a fanatikus rajongók bemutatására!

Facebook nagyszerű hely hogy megtaláld és publikáld a rajongóid munkáit. Ezek lehetnek videók, fotók, de akár tetoválások is. Kutasd fel ezeket a rajongókat, és kérj tőlük engedélyt az anyagaik felhasználásához! Ezzel új tartalmakat szerezhetsz, megmutathatod, milyen pozitív módon viszonyulsz az ilyen dolgokhoz, és lelkesedést válthatsz ki a rajongóidból!

Kérj visszajelzést!

Kérdezd meg a vásárlóid véleményét! Ha megmutatod, hogy a véleményük fontos neked, akkor ez segít elmélyíteni a kapcsolatotokat, és ez még több megosztható tartalmat fog generálni. Csak arra ügyelj, hogy a Facebook kérdések, szavazások eredményére reagálj.

Légy emberi!

A Facebook tökéletes platform, hogy emberi arculatot adj a cégednek. Légy humoros, spontán és néha kicsit bolond is a bejegyzéseid elkészítésekor. Ha olyan hangnemben kommunikálsz, ami tetszik a rajongóidnak, akkor sokkal lelkesebb visszacsatolásokat fogsz majd kapni. Csak arra ügyelj, hogy a cég alapvető értékeinek megfelelően építsd fel ezt a személyiséget, mert zavaró lenne, ha más platformokon eltérő értékrendet hirdetnél.

Kérdezz és adj feladatokat a követőidnek!

Ünnepelj a közösségeddel!

A céged mérföldköveinek megosztásával nem csak a fejlődéseteket mutatod be, de begyűjthetsz egy csomó rajongói elismerést is. A Timeline segítségével ezt egyszerűen megteheted. Ha új rekordot értél el a rajongók számában, vagy egy bejegyzés eredményeiben, akkor oszd meg ezt a hírt, hogy együtt ünnepelhess a rajongóiddal!

Adj a közösségednek különleges tartalmakat, amitől ők is különlegesnek fogják érezni magukat!

Adj olyan tartalmakat, amit a rajongóid szeretnének megszerezni, de sehol máshol nem kaphatják meg. Az Intel ehhez például a gyáraiban készült, csak itt publikált képeivel teszi. Az Intel kétszer annyi felhasználói akciót ér el a képekkel, mint a szöveges tartalmakkal.

 Te mit tudnál átvenni az Intel eszközei közül?