Obama: „Nem építünk Halálcsillagot, amit akár egy Jedi is lerombolhat”!

Közzétéve: 2013. január 12.

A közösségi média ereje hatalmas. És néha olyan célra használják, ami mókás, de sok fejtörést okozhat a törvényhozóknak. Igen, jól olvastad, a törvényhozóknak. Segítségével akár a Halálcsillag felépítését is kikövetelhetjük! 🙂

Az USA állampolgárok bármilyen témában indíthatnak petíciót. Ha sikerül elég aláírást gyűjteni, akkor a kormánynak ezt meg kell vizsgálnia, és állást kell foglalnia. Ezt használta ki pár lelkes Csillagok Háborúja rajongó, aki arra kérte Obamát, hogy építse meg a Halálcsillagot. A 30.000 aláírás rekord idő alatt összegyűlt.

Azt hinnénk, hogy az Obama adminisztráció egy szimpla „No.”-val válaszolt a felvetésre, de nem ez történt. Ez egy olyan lecke, amit közösségi oldal üzemeltetőként gondosan tanulmányoznunk kell, hiszen zseniálisan vágták ki magukat a helyzetből!

A kormány válaszát itt találod.

Az angolul nem tudóknak egy kis összefoglaló:

A választ rendkívül humorosan fogalmazták meg. Tele van a Csillagok Háborújából vett idézetekkel, szófordulatokkal. Már a címe is „Ez nem az a petíció válasz, amit keresnek” humorosan hasonlít arra a mondatra, amivel Kenobi kábította a birodalmi rohamosztagosokat.

Lefordítottuk az első pár sort:

„A Kormány osztja a petíciót aláírók vágyát az új munkahelyek teremtésére, és az USA védelmének erősítésére. Ennek ellenére a Halálcsillag nincs a horizonton! Következzen pár érv, ami alátámasztja a döntésünket:

  • A Halálcsillag felépítése $850,000,000,000,000,000 feletti költségbe kerül. Most azon dolgozunk, hogy csökkentsük az állami deficitet, nem azon, hogy növeljük.
  • A kormány nem támogatja bolygók felrobbantását.
  • Miért szórnánk ki az adófizetők pénzét az ablakon, ha a Halálcsillagot akár egy kis űrhajó is lerombolhatja?”

Mit szólsz? Szerinted mi a történet üzenete a közösségi médiában dolgozó lapüzemeltetők számára?

Forrás: venturebeat.com