Nőnapon posztolj a hölgyeknek!

Közzétéve: 2013. március 06.

Március 8-án, Nőnap alkalmából virágba borul a Facebook, az üzenőfalakat várhatóan betöltik majd a jókívánságok. Ennek – csakúgy, mint tavaly – nagyon fognak örülni a hölgyek, de talán kevésbé fogjuk lekötni vele a férfiakat. Nézzük meg, hogy lehetünk tekintettel mindkét nemre ezen a nemes napon!

Sokan tudják már, hogy tavaly a Facebook elérhetővé tette az oldal adminok számára, hogy a bejegyzéseiket több szempont szerint célozhassák.

Kevesen használják ezt a funkciót, pedig nagyon hasznos, ha egy adott bejegyzésünk a rajongóink csak egy kis részének szól. Ilyen a Nőnap is, amikor üdvözletünket célszerű kizárólag hölgy olvasónknak megjelenítenünk. Ehhez csupán a nemek szerinti szűkítést kell kiválasztanunk:

Ha így tesszük fel a képet, videót, vagy bármilyen állapotbejegyzést, akkor a hírfolyamban csak a női követőink fognak találkozni a bejegyzéssel. Fontos tudnunk azonban, hogy a Timeline oldalunkra látogatva a bejegyzés bárki számára látható lesz, ezért ne lepődjünk meg, ha a like-ok, megosztások, vagy hozzászólások közé olyan is keveredik, akit kizártunk a célcsoportra szűkítéssel.

Előfordulhat, hogy a kis „célkereszt” még nem látható a bejegyzésünk alatt. Ennek valószínűleg az az oka, hogy nem engedélyeztük az oldal beállításánál az új bejegyzések láthatóságát:

Pipáljuk ki a jelölőnégyzetet és menjünk vissza a bejegyzéshez. Amint elkezdünk gépelni, láthatóvá fog válni a célzás lehetősége.

Használjuk ezt a hasznos funkciót, amikor csak szükség lehet rá: észre fogjuk venni, hogy bejegyzéseink sokkal hatékonyabban jutnak el a célcsoporthoz, mint előtte, érdemes egy próbát tenni vele! És gondoljunk Nőnapon a férfiakra is, küldjük az üdvözlő posztokat csak a hölgyeknek! 🙂