Ne távolítsd el a pipát a „hozzászólások és kedvelések” mellől!

Közzétéve: 2012. szeptember 24.

A hétvégén elárasztotta az üzenőfalakat egy figyelmeztetés, mely egy „utolsó FB változtatásra” hivatkozva jótanácsot ad az embereknek, hogyan állítsák be, hogy csak a barátok és az ismerősök láthassák az adott személy aktivitását. A szándék nemes, az információ viszont hamis, inkább káros, mint hasznos.

Kedves Ismerőseim!
Megtennetek valamit értem? Szívesen maradnék veletek privát kapcsolatban. Az FB utolsó változtatásaival sajnos a Nyilvánosság most minden aktivitást láthat. Ha a barátaink közül valaki a „Tetszik” vagy a „Hozzászólok” gombra kattint, az ö barátai automatikusan látják a mi üzeneteinket is. Sajnos a FB úgy alakította ki, hogy mi ezt a beállítást saját magunk nem tudjuk megváltoztatni (tipikus!). Ezert van szükségem a segítségetekre.
Csak ti tudjátok ezt a számomra megtenni. Kérlek menj az egereddel a nevemre fönt (ne klikkelj), megjelenik egy ablak, most menj az egérrel az „”Ismerősök/Barátok feliratra (itt is klikkeles nélkül), ezután le a „Beállítások”-ra, ide klikkelj, és meg fog jelenni egy lista. Kérlek távolítsd el a pipát a „hozzászólások és kedvelések” mellől, miáltal ráklikkelsz.
Ha ezt megteszed, akkor az aktivitásaim a barátaim és családom között fog maradni és többé nem lesz nyilvánossá téve. Nagyon köszönöm!
Másold be a státuszodba, hogy a Te ismerőseid is meg tudják tartani a magán szférájukat, ha ez nekik fontos. Köszönöm.

Ha alaposan elolvassuk a fentieket és egy kicsit utánagondolunk, már gyanús lehet: tulajdonképpen azt kéri tőlünk, hogy kapcsoljuk ki az adott ismerősünktől a like-ok és hozzászólások mutatását, azaz ha megtesszük, akkor a jövőben nem fogjuk látni, hogy az ismerősünk mit like-olt és mihez szólt hozzá. Tehát a szándék, hogy az „aktivitásaim a barátom és családom között fog maradni” olyannyira teljesül, hogy még ők se látják, mit csinálunk a Facebookon. 🙂

A figyelmeztetés valószínűleg amiatt terjed, mert a Ticker bevezetése óta sokan panaszkodnak, hogy olyan emberektől látnak bejegyzéseket, akiket nem is ismernek. Előfordul, hogy olyanok szólnak hozzá bejegyzésünkhöz, akikről nem is tudunk, soha nem is hallottunk róluk.

Ennek legtöbbször igen egyszerű oka van, amin könnyen változtathatunk is, erről írtunk még egy tavalyi blogbejegyzésünkben, útmutatást adva, hogy kell kikapcsolni, illetve hogy kell figyelmeztetni ismerőseinket arra, hogy ezt megtegyék: https://besocial.hu/2011/09/nalad-mar-megjelent-a-ticker-akkor-surgosen-ellenorizd-a-biztonsagi-beallitasaidat/

Olvassátok el és inkább ezt terjesszétek, mint a fenti üzenetet! 🙂