Nagyobb hangsúlyt kapnak a videók a Facebookon

Közzétéve: 2014. június 24.

Egyre több felhasználó nézi a videókat, ezért változtat a közösségi oldal az algoritmusán.

Egyre több felhasználó nézi a videókat, ezért változtat a közösségi oldal az algoritmusán.

Az elmúlt fél évben megduplázódott a videók nézettsége, így a Facebook hétfőn bejelentette, hogy úgy változtat az algoritmusán, hogy ezek mindenképp előnyösebb helyre kerüljenek a hírfolyamban. A módosítás során az algoritmus figyelni fogja, hogy a felhasználók mennyi ideig néztek egy-egy videót, illetve hogy azok kiváltottak-e bármilyen interakciót (komment, lájk, megosztás). Sőt, még arra is odafigyelnek, hogy milyen videókat nézünk meg, hogy minél relevánsabb tartalmat tudjanak kínálni a hírfolyamban. A változtatás azokra a videókra vonatkozik majd, amiket a felhasználók közvetlenül a Facebookra töltenek fel.

Tehát azok, akik egyébként is megnézik a videós tartalmakat, azok a jövőben több ilyennel találkoznak majd a hírfolyamukban, akik pedig általában tovább görgetnek, azoknál egyre kevésbé mutatja majd a Facebook.

Jó tudni, hogy az algoritmus változása mind a személyes-, mind pedig az üzleti oldalakat érinti. A Facebook az utóbbiaknak azt javasolja, hogy az oldal tulajdonosai igyekezzenek olyan posztokat és videókat kitenni a Facebookra, amik interakciót váltanak ki a közönségükből. A Page Insights statisztikáinak köszönhetően pedig már sokkal egyszerűbben figyelemmel lehet követni, hogy a rajongók milyen típusú videókat szeretnek.