Miért több a Google Plus mint a Facebook és a Twitter?

Közzétéve: 2011. augusztus 01.

A Google+ szolgáltatását többen közvetlenül a megjelenés után „Facebook gyilkosként” jellemezték. Természetesen nehéz ilyen komoly elvárásnak megfelelni, tekintve hogy a G+ még igencsak béta fázisban van. Hutch Carpenter a blogjában inkább arra hívja fel a figyelmet, hogy miben más és mivel tud többet az új szolgáltatás, mint a Twitter vagy a Facebook.

Ezeket egy táblázatban összesítette, amit olyan jó gondolatébresztőnek találtunk, hogy lefordítottuk és megosztjuk veletek is. Már csak azért is, mert az utóbbi időben többször is előfordult velünk, hogy éppen a Facebook-ot vagy a Twittert használva a Google+ körökben rejlő lehetőséget hiányoltuk (pedig ez nincs olyan régóta jelen az életünkben).

Íme tehát a funkciókat összehasonlító táblázat:

Néhány kiegészítés a táblázathoz:

Barátok listában: A Facebook-on bár biztosítva van ez a lehetőség, elég nehéz megtalálni és karbantartani. Sokkal inkább  felhasználóbarát megoldás, amit a Google+ nyújt a körökkel.
Azok a bejegyzések amik tetszettek, +1-ek: A Facebook és a Google+ is lehetővé teszi, hogy kifejezzük a tetszésünket egy bejegyzésnél vagy akár egy kommentnél. Erre a Twitteren nincs igazán lehetőség. A kedvencekhez tudjuk adni az adott tweet-et, de ez leginkább könyvjelzőként funkcionál.
Bejegyzések megjelenése a keresésekben: Teljesen érthetően a Google+ bejegyzések jelennek meg legjobban a keresőkben.

Talán a táblázatból is jól látszik, hogy mennyivel több már most is a Google Plus mint a Facebook vagy a Twitter, hiszen nagyon sok funkció ötvözve van benne.

Nekünk most még csak a szavazás hiányzik (amit sajnos csak elég fapados módszerrel lehet megoldani) és az esemény létrehozása.
Nektek van olyan funkció amit hiányoltok?