Csoportos videóhívás a Messengerben

Közzétéve: 2017. január 04.

Pár évvel ezelőtt még a videóhívás szóból mindenki a Skype-ra asszociált, mint a legjobb megoldás. Azóta a Skype bekerült a Microsoft szolgáltatásai közé és számos komoly vetélytársat is kapott, többek között a Facebooktól.

A social media óriás folyamatosan fejleszti az üzenetküldő platformját, a Messengert. A videós hívás, vagy ahogyan a rendszer hívja, Video Chat is időről időre alakul, formálódik. A legutóbbi funkció a csoportos videóhívás, amivel egyszerre több ember kommunikálhat egymással úgy, hogy nem csak hallják, hanem látják is a másikat.

messenger-csoportos-videohivas-1

Havi szinten 245 millió felhasználó veszi igénybe a videóhívásokat a Messengerben, azaz ténylegesen rendkívül népszerű ez a funkció. Ezzel párhumosan fejlődtek a csoportok is, korábban vált elérhetővé benne a Group Call, amiben egyszerre több ember vehet részt hanghívásban. Ezt kombinálta most a Facebook a videóval.

A WiFi-n keresztül teljesen ingyenesen használható csoportos videóhívás során egyszerre 6 ember képét (videóját) lehet látni egyszerre. Maguk a csoportok jóval nagyobbak lehetnek, hiszen akár 50 felhasználó is csatlakozhat ezekhez. Szerencsére nem kell lemondani egy, a csoportban lévő barátról sem. Mindenki részt vehet videós hívásban, viszont a képernyőn annak a maximum 6 embernek a videója jelenik meg, aki beszél. Ha esetleg ennél több ember beszélne egyszerre, csak a legdominánsabb hangforrás képe jelenik meg.

A Messenger legfrissebb kiadásában már elérhető Androidon és iOS-en is az új csoportos videóhívás, ehhez tehát elég az alkalmazásboltban frissíteni az appot.

messenger-csoportos-videohivas-2

Az iOS felhasználók már most kaptak egy kicsit többet. iPhone-ról, vagy iPadről folytatott videós hívás esetén az arcra kerülhet 3D-s virtuális maszk, ezzel feldobható a beszélgetés. Az Androidot használó felhasználók ezt a funkciót a későbbiekben kapják csak meg.