Megnyílt a Google Zeitgeist 2012

Közzétéve: 2012. december 12.

A Google a keresési találatok elemzésével minden évben megmutatja nekünk a világ digitális ujjlenyomatát. A 2012-ben 1.2 trillió keresés után már nem Rebekka Black a legtöbbet keresett személy, és sokakat érdekel, hogyan kell macskát porszívózni…

Csak hogy hűek legyünk a kronológiai sorrendhez, ezekre kerestek rá 2011-ben a legtöbbször (ha érdekel a 2010-es év is, akkor itt megnézheted!):

És most már megnyílt a Google 2012-es Zeitgeist weboldala is, ahol az idei kereséseket országos bontásban nézhetjük meg. Érdemes böngészni a kategóriák között! Ha szereted az instant dolgokat, akkor íme az év történései gyorsított formában:

A világ 2012-ben Whitney Houstonra volt kíváncsi. Gangman Style éppen hajszálnyira maradt le tőle, és érkezett a 2. helyre.

A magyar riport nem olyan részletes, mint a többi országé, de azért itt is láthatunk részletes toplistákat:

Az eredményeket elnézve minden kommentár bennünk ragadt. Úgy tűnik, hogy a magyar emberek elég erősen bulvár orientáltak…

A keresőeredmények böngészésével azért mi is tanultunk újat. Tegye fel a kezét, akik hallotta már trendek között szereplő angol tebowing szót! (És ha feltette magyarázza már el nekünk, hogy mire jó… 😉 )